Directions
Mexicaanse Gegrilde Mais Pastasalade
Ik ben dus echt dol op maïs. Elk Mexicaans of TexMex gerecht dat ik maak, daar zit wel maïs in. Al is het maar omdat mijn kinderen het ook lekker vinden. Al een aantal jaar zie ik op Pinterest ‘Mexican Grilled Corn Salad’ voorbij komen en nu besloot ik het eindelijk eens zelf te maken, maar dan als Mexicaanse Gegrilde Maïs Pastasalade. Want in de zomer leef ik van pastasalade!
Natuurlijk gebruiken alle recepten hiervoor gegrilde maïs van de barbecue, alleen ik ben een luie mama en gebruik gewoon maïs uit blik. Qua smaak is daar helemaal niks mis mee en qua prijs een stuk goedkoper. Om toch dat gegrilde smaakje aan mijn maïs te geven, grill ik het een paar minuten in een droge koekenpan (of grillpan). De maïs krijgt dan zowel de bruine kleur als de grillsmaak en het kost net 5 minuten tijd.
Naast de maïs is ook de limoen-mayonaise dressing heel erg smaakbepalend. Mijn kinderen waren daar nou weer niet zo fan van, maar hieronder heb ik nog wel wat tips om de salade helemaal kidsproof te maken. Ik vond hem in elk geval onwijs lekker en perfect om snel op een warme zomerse dag te maken. Ook mijn kinderen hebben (zonder dressing) hun bord helemaal leeg gegeten, want: PASTA!
TIP
Serveer eventueel de koriander en jalapeño apart, dit zijn immers ingrediënten die niet bij iedereen geliefd zijn en zeker niet bij kinderen. Door het apart in een kom te serveren kan iedereen extra smaak toevoegen aan hun salade.
Ook bij de dressing kun je eventueel de sriracha apart serveren zodat iemand dit kan toevoegen aan hun dressing. Of je kunt de dressing in tweeën splitsen waarbij één met sriracha is en de andere zonder.
Voor kinderen zou een andere dressing optie een ranch dressing zijn. Klik hier voor het recept!
FAQ
Kan ik verse maïs gebruiken in plaats van maïs uit blik?
Ja, je kunt verse maïskolven grillen en de korrels van de kolf snijden voor een nog intensere grillsmaak. Grill de maiskolven ongeveer 12-15 minuten op de barbecue.
Hoe lang blijft de pastasalade vers in de koelkast?
De pastasalade blijft in de koelkast ongeveer 2-3 dagen vers.
Welke pastasoort is het beste voor deze salade?
Je kunt elke korte pastasoort gebruiken. Ik gebruikte penne maar ook fusilli of farfalle is een optie.
Kan ik de limoen-mayonaise dressing van tevoren maken?
Ja, je kunt de dressing van tevoren maken en in een luchtdichte container in de koelkast bewaren. De dressing blijft ongeveer een week vers.
Wat kan ik gebruiken in plaats van sriracha in de dressing?
Je kunt andere pittige sauzen gebruiken zoals Tabasco of een milde chili saus. Voor een niet-pittige optie kun je deze helemaal weglaten.
Steps
1
Done
|
PastaBreng een grote pan water aan de kook voor de pasta met een flinke snuf zout. | Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de pasta af en spoel af met koud water. | Laat de pasta nog even afkoelen en uitlekken. |
2
Done
|
MaisGiet de mais af in een zeef. | Verwarm een koekenpan op het fornuis (zonder olie of boter). | Voeg de mais toe en gril de mais ongeveer 5 minuten tot deze wat bruine stukjes krijgt. Roer geregeld in de pan zodat de mais niet verbrand. | Haal de mais uit de pan en laat iets afkoelen. | |
3
Done
|
GroenteMaak de bosui schoon, verwijder de wortels en snijd in dunne ringen. | Was de koriander en hak fijn. | Giet de zwart bonen af en spoel af met koud water. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd de rest in stukjes. | (OPTIONEEL) snijd de Jalapeno in kleine stukjes. | |
4
Done
|
DressingIn een kom meng de mayonaise, met het sap van de limoen, komijn poeder, paprika poeder, (OPTIONEEL) sriracha en 1/4 theelepel zout en peper. | Roer alles goed door elkaar en proef de dressing. | |
5
Done
|
In een grote salade kom doe de pasta. | Voeg de mais, paprika, zwarte bonen, bos ui en kaas toe. | OPTIONEEL kun je de Jalapeno en Koriander toevoegen of apart serveren. | Hussel alles door elkaar. | Schenk de dressing bij de pasta salade of serveer deze apart. | |