500 gram krieltjes | |
1 courgette | |
1 paprika | |
300 gram mais (uit blik) | |
1 etlp Mexicaanse kruiden |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Als echter burgerlijke Hollanders eten wij elke maandag AVG. Oftewel: aardappels, vlees/vis/vega en groenten. ’s Winters is een favoriet: stamppot. In het voorjaar en in de zomer zoeken we naar andere alternatieven. Soms gewoon lekker standaard, andere keren probeer ik eens wat nieuws zoals Mexicaanse roerbak krieltjes. Een eenpangerecht waar je eventueel (in een andere pan) nog vlees, vis of een vega optie kunt maken. Wij besloten dit vorige week nog te eten met een nieuw vleesvervanger van Vales uit te proberen. Het recept is heel simpel en binnen 20 minuten op tafel. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.
Babyvoeding: Heb jij nog een baby en wil je dat deze mee eet? Laat eventueel de Mexicaanse kruidenmix weg of voeg deze later toe. Hier zit vaak namelijk ook zout aan toegevoegd of is enig sinds pittig. Het gerecht zou vanaf 9 maanden kunnen. Is jouw kleine jonger? Geef dan alleen de aardappels met courgette gepureerd.
1
Done
|
Was de courgette, snijd de uiteinden er af en de rest in blokjes. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd de rest in blokjes. | Giet de mais in een zeef af. |
2
Done
|
Verhit wat olie of een klontje boter in een koekenpan. | Bak de krieltjes 3 minuten met de Mexicaanse kruiden. | Voeg de paprika en courgette toe en roerbak alles 10 minuten tot de krieltjes goudbruin zijn. | Voeg de mais toe en roerbak dit nog 2 minuten mee. | Serveer direct. |