160 gram Tonijn (uit blik) | |
2 Ei | |
40 gram Panko (Japans paneermeel) | |
60 gram Geraspte kaas | |
1/2 Paprika (Rood) | |
1 stengel Bosui | |
1 eetlepel (Japanse) Mayonaise | |
1 eetlepel Ketchup | |
1/2 theelepel Peper | |
Olie of boter |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Op zoek naar lunch kwam ik een blikje tonijn in de kast tegen. Ik had geen zin in een tonijn salade of een tuna melt. Ik besloot daarom iets nieuws te proberen: mini tonijn burgers. Die ook nog eens in 15 minuten klaar zijn!
De eerste dag dat mijn kinderen beide naar school waren vorige week, zat ik vol met ideeën wat ik wou gaan doen met mijn nieuwe vrije tijd. Bij mij betekend dat echter, dat ik aan weinig toe kom. Of hele andere dingen op mijn pad komen, die ik ga doen. Resultaat ik vergat helemaal te lunchen en had tegelijkertijd ook helemaal nergens zin in.
Al een tijdje ben ik niet meer zo van de boterham (of het moet echt vers zijn), maar ik had ook geen zin om uitgebreid te gaan koken. Al moest ik hoog nodig weer eens nieuwe recepten voor de blog maken. (Okay niet moet, wil). Ik was aan het neuzen in de kast en zag tonijn in blik. Waarom niet iets als een crabcake maken maar dan met tonijn. Kijken wat ik nog meer heb en hup zo in elkaar geflatst.
Terwijl ik ze in de pan maakte (met een pan die niet echt anti-aanbak was), bedacht ik mij meteen. Volgende keer probeer ik dit in de oven. Enige nadeel van de oven dan wel weer: duurt langer.
De tonijn burgers zijn net een kleine tonijn salade in de vorm van een burger en met de Japanse Mayo en wat komkommer erbij een heerlijk oosterse lunch idee. Lijkt me tevens erg lekker bijvoorbeeld op een poké bowl of gewoon op een salade. Ideeën genoeg dus.
Nu maar eerst naar dit recept…
Bekijk ook eens:
1
Done
|
Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snij in kleine stukjes. | Was de bosui en snij in dunne ringen. | |
2
Done
|
In een kom meng de tonijn, eieren, panko, kaas, paprika, bosui, mayonaise, ketchup en peper. | Roer alles goed door elkaar. | Het moet goed aan elkaar allemaal blijven plakken. |
3
Done
|
Verhit een klontje boter of 1 eetlepel olie in een pan met anti-aanbaklaag. | Met een eetlepel schep een goede lepel van het tonijn mengsel in je hand en maak hier een burger van. | Doe de burgers in de pan, maar hou ruimte er tussen zodat je ze straks goed kan om draaien. | Bak de mini burgers op een medium vuur 5-6 minuten aan elke kant. | |
4
Done
|
Serveer direct eventueel met nog wat Japanse Mayonaise eroverheen. |