8 Oliebollen (oude) | |
40 gram boter | |
2 ei | |
150 ml melk | |
50 gram suiker* | |
1 tlp vanille extract | |
1 tlp kaneel |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Nieuwjaarsdag
Bij de jaarwisseling horen natuurlijk oliebollen. Of je ze nou zelf maakt of koopt bij een oliebollen kraam. Of je ze nou met of zonder krenten eet. Ze horen er in Nederland absoluut bij. Maarja hoeveel haal je er? want eigenlijk blijven er altijd wel wat oliebollen over en de volgende dag zijn ze toch minder lekker.
Oliebollen over? Geen probleem!
Maak de volgende ochtend voor het ontbijt oliebollen pudding. Laat de kids de olie bollen in kleine stukken scheuren. Mix het puddingmengsel en hup de oven in. Lekker oliebollen ontbijtje in het nieuwe jaar!
Tip! Je kunt de oliebollen pudding maken in een grote ovenschaal of kleine schaaltjes die hitte bestendig zijn. Ik gebruikte de potjes waar de heerlijke toetjes van Pot’s & Co in komen
Mama’s en Papa’s besloten het nieuwe jaar gezond te beginnen of mogen de kids nog geen suiker? Dan laat je die weg en kun je die desnoods zoals bij wentelteefjes altijd apart achteraf overheen strooien.
Fijne Jaarwisseling
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pannetje of in een kommetje in de magnetron 30 seconden. Vet een kleine ovenschaal (zie ook tip!) in met wat van de gesmolten boter. |
2
Done
|
Scheur de oliebollen in stukken en doe ze in de ingevette ovenschaal. Schenk de overige gesmolten boter over de oliebollen. |
3
Done
|
Meng in een kom de eieren, melk, vanille extract en kaneel. Wil je de pudding met suiker maken dan kun je die hier erbij voegen of er voor kiezen dit apart te serveren. Zorg ervoor dat het ei goed los is geklutst door het mengsel. |
4
Done
|
Schenk het ei mengsel over de oliebollen en doe de ovenschaal in de oven voor 35-40 minuten. Als je met je vork de bovenkant van de oliebollen pudding aan raakt en deze terug veert dan is hij klaar! Haal de oliebollen pudding uit de oven en laat ze iets afkoelen. Ja! ze storten inderdaad wat in, no worries. |
5
Done
|
Stuif nog wat poedersuiker (of gewone suiker) over de pudding en serveer terwijl het nog lauwwarm is. Dan is het, het lekkerst, maar koud kan ook. |