Orzo |
|
2 bouillonblokjes | |
250 ml water | |
1 teen knoflook | |
1 sjalot | |
20 gram boter | |
300 gram orzo | |
50 gram parmezaan | |
Roerbak |
|
400 gram Italiaanse roerbak groente | |
1 teen knoflook | |
1 etlp Italiaanse kruidenmix (oregano, basilicum, peterselie en bieslook) | |
1 etlp Balsamico | |
30 gram Parmezaan | |
1 etlp Olijfolie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Makkelijke Maaltijd
Vorige week haalde ik mijn dochter op mijn schoonouders, die op donderdag altijd op haar passen en kreeg ik wat boodschappen mee. Ze hadden namelijk allemaal producten ontvangen, die ze niet hadden besteld en eigenlijk ook niet zo goed wisten wat ze er mee moesten. Een van die producten was Italiaanse roerbak groenten. Nou koop ik vaak genoeg wok- of roerbak groente om lekker makkelijk te doen, maar de Italiaanse variant haal ik dus echt nooit. Ik vroeg me ook echt af waar voor mensen die kopen? Voor het maken macaroni? of door hun pasta?
In elk geval ik moest bedenken wat ik met de groente ging doen en bedacht waarom niet orzo met Italiaanse Roerbak. Ik maakte gewoon orzo zonder iets er doorheen (behalve natuurlijk Parmezaanse kaas). Roerbakte de groente apart met wat kruiden en balsamico en voila een makkelijk en heel lekker gerecht. Bij het boodschappen doen vond ik ook nog een visje die ik in de oven deed en erbij serveerde.
Het was een goede Vegetarische maaltijd (min de vis) en de kinderen vonden het ook heerlijk. Al serveerde ik bij hun wel iets minder groente, omdat ze met zo’n mix van groente nog al moeilijk kunnen doen. Wat ook bleek omdat Logan bij elk stukje groente vroeg ‘wat is dit?’ ‘lust ik dit?’. Herkenbaar voor veel ouders.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet niet om @kidshoekje te taggen of de hastag #kidshoekjenl te gebruiken.
1
Done
|
OrzoPel en snipper de knoflook en de ui. | Smelt de boter in een diepe pan. | Fruit de ui en knoflook 2 minuten tot de ui glazig is. | Voeg de orzo toe en roer deze door de boter. | Verkruimel het bouillonblokje over de orzo en schenk 200 ml water erbij. Zorg ervoor dat de Orzo onderstaat. | Roer alles goed door elkaar en breng het water aan de kook. | Laat de orzo koken volgens de aanwijzingen van de verpakking (8 tot 10 minuten). Roer geregeld in de pan. |
2
Done
|
Ondertussen...roerbakVerhit 1 etlp olie in een wok. | Pers de knoflook in de pan en schenk de roerbak groente erbij. | Roerbak de groente 5 minuten. | Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer deze door de groenten. | Schenk de balsamico erbij en roerbak nog 3 minuten. | Rasp de Parmezaan bij de groente en roer alles goed door elkaar. | Hou de groene op een laag vuur tot de orzo klaar is. |
3
Done
|
OrzoRasp de Parmezaan boven de Orzo en roer deze erdoorheen. | Schep de orzo op de borden en de roerbak groente erbij. |