Directions
Pastinaak Frietjes
Mijn nieuwe voornemen of doel van 2015 is meer werken met ingrediënten waar ik nog niet mee bekend ben en voor deze maand besloot ik te gaan voor het seizoensproduct: Pastinaak.
Pastinaak is een wortelgewas die een crème-witte kleur heeft. Het is een echter winterse groenten met een vrij zoete smaak. Je kunt pastinaak zowel rauw als gekookt eten. Ik besloot voor mijn eerste recept pastinaak frietjes uit de oven te maken. Lekker als bijgerecht bij de vis, die ik die avond zou eten.
Pastinaak frietjes zijn net zo makkelijk te maken als zoete aardappel frietjes. Het is een kwestie van schillen en snijden, lekkere kruidenmix erbij kiezen en hup de oven in. Serveer het vervolgens met een lekkere mayonaise of andere saus erbij en je hebt een heerlijke groenten-side.
*dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 26-01-2015)
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Snij beide uiteinden van de pastinaak. | Schil de pastinaak en snijd in de vorm van frietjes. | Leg de pastinaak frietjes op de bakplaat. | Besprenkel olijfolie en paprikapoeder over de frietjes. | |
3
Done
|
Zet de bakplaat 30 minuten in de oven. | Haal de bakplaat halverwege (na 15 minuten) uit de oven en husselen de frietjes goed door elkaar. Zet terug in de oven. | De frietjes zijn klaar als ze een goudbruine zijn.| Strooi eventueel wat zout over de frietjes en serveer direct! |