100 gram Pastinaak | |
4 Vijg | |
2 Appel |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
9+ maanden
Pastinaak is weer te krijgen in de supermarkt en omdat de vijgen nog lekker even in het seizoen zijn, besloot ik de twee te combineren. Op BuzzFeed vond ik de combinatie pastinaak, vijgen en peer. Ik had echter net mijn laatste peren op gemaakt aan een appel-perenmoes dus dat ging het niet worden. Wel had ik nog heel wat appels liggen, dus besloot ik een babyhapje te maken met pastinaak, vijg en appel.
Nog nooit van pastinaak gehoord? Niet heel gek misschien het is echt zo’n vergeten groenten. Wat heel jammer is want je kan er zoveel mee. Het lijkt op een beetje op een wortel je kan het bijvoorbeeld net als wortels rauw, gekookt of gestoofd eten. De smaak is wel een stuk minder zoet, beetje aardse smaak. Een echte wintergroente.
Ik vindt het een super leuke groente omdat je zoveel kanten ermee op kan zoals dus deze pastinaak, vijgen en appel hap. Lekker als tussendoortje, ontbijtje of gewoon als avond hap.
1
Done
|
Schil de pastinaak en hak de uiteinden eraf. Snij de pastinaak in stukjes. Schil de appels en snij ze (zonder klokhuis) in stukjes. |
2
Done
|
Kook of stoom de pastinaak en appel 20 minuten. Bewaar 3 etlp kookvocht en giet de rest af. |
3
Done
|
Snij de vijgen door de helft en lepel het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees van de vijgen bij de appel en pastinaak. |
4
Done
|
Bewaren: - Koelkast: 2-3 dagen |