80 gram + extra pepernoten | |
1 pak appeltaartmix | |
175 gram boter (ongezout) | |
6 appels | |
1 ei | |
30 gram suiker | |
50 gram rozijnen | |
2 tlp speculaaskruiden |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Sinterklaas
Vieren jullie sinterklaas, dan hoort er ook iets lekkers bij. Wat dacht je van een pepernoten appeltaart. Ik maakten deze taart al begin september. Juist, toen de pepernoten net in de winkels te vinden waren. Mijn vrienden verklaarde mij voor gek, maar iedereen was er van aan het smullen. Zo ook mijn schoonouders. Ik weet dus wat ik ga maken voor sinterklaar samen met Logan: pepernoten appeltaart. Al weet ik nu al dat Logan vooral het deeg en wat pepernoten weg zal smullen voor ik deze voor de taart kan gebruiken.
Ik heb nog steeds geen ‘from scratch’/zonder pakjes of zakjes appeltaart deeg recept geprobeerd, dus ook voor dit recept gebruik ik gewoon een uit de winkel appeltaartmix. Vooral met de feestdagen heb ik zo iets, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. De kids lopen toch al als mafkeesjes rond te rennen en zelf probeer je nog snel alles te regelen. Wil je dan nog voor pakjesavond wat lekkers maken, dan is gewoon een appeltaartmix gebruiken wel zo makkelijk.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een springvorm (20-24 cm) in met boter of bakspray. | Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. |
2
Done
|
Wel de rozijnen in lauw water in een kom voor minimaal 5 minuten. | Giet het water af en dep de rozijnen iets droog. | In een kom meng het ei los. |
3
Done
|
BodemIn een kom mix de boterzacht. | Voeg 2/3 van het ei toe aan de boter. | Voeg de appeltaartmix toe en mix tot een deeg. [Geeft de doos van jouw appeltaartmix iets anders aan volg dit dan]. | Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met 2/3 van de deeg. |
4
Done
|
VullingSchil de appels en snij in kleine blokjes. | Verkruimel de pepernoten. | Meng de appels, suiker, speculaaskruiden, 2/3 van de pepernotenkruimels en rozijnen. | Doe de vulling in de taart. | Doe de overige pepernotenkruimels over de vulling. |
5
Done
|
Doe wat bloem op een schoon aanrechtblad.| Rol het overige deeg uit en snij hier repen uit. | Leg de deegrepen kruislings op de taart. | Besmeer het deeg met het overige ei-mengsel in. | Versier de taart eventueel met pepernoten. | et de appeltaart in de oven voor 60 minuten. Als het deeg gaar en goudbruin is. | Kleurt de bovenkant of de pepernoten te snel doe hier dan wat aluminiumfolie op. | Laat de appel-perentaart compleet afkoelen. |