Worteltjescake zonder suiker

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 banaan
1 ei
60 ml Griekse yoghurt
1 tlp vanille extract
250 ml melk
120 ml maple syrup /ahornsiroop
200 gram bloem
1/2 tlp bakpoeder
1/2 tlp bakingsoda
2 tlp kaneel
snufje zout
2 etlp kokosolie of zonnebloemolie
100 gram wortel
Frosting
250 ml roomkaas
125 ml yoghurt
2 etlp maple syrup

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zonder geraffineerde suikers!

Directions

Worteltjescake zonder suiker

Regelmatig haal ik wortels in huis en gezien deze heel goedkoop zijn, haal ik dan meteen een hele zak. Het enige ‘probleem’ is dat ik nooit alle wortels gebruik. Maar wat kun je wel heel goed maken met wortel? Carrot Cake natuurlijk! Nu wou ik een carrot cake (of worteltjescake) maken waar zowel Logan en ik, als kleine Parker van konden genieten. Ik wou een worteltjescake zonder suiker maken.

Bij het schrijven van ‘zonder suiker’ krijg ik altijd zo’n moeder met een vingertje gevoel. Een die heel streng is en haar kinderen absoluut geen geraffineerde suikers geeft. Geloof mij, hier is bij mij niets van waar. Alleen Parker is nog maar net 12 maanden en ik let er wel op bij haar. Plus met een baby- en kinderrecepten blog, weet ik dat meer ouders naar zoeken naar suiker vrije alternatieven. Natuurlijke fruitsuikers zijn uiteraard anders, maar gewone suiker dat is nog helemaal niet nodig als ze aan alle andere smaken van ingrediënten aan het wennen zijn.

De belangrijkste vraag is dan natuurlijk nog: Smaakt het net zo lekker? Zeker! Er zit namelijk wel banaan en maple syrup in, wat hele goede natuurlijke vervangers zijn voor geraffineerde suiker.


Maak je een van de recepten van Kidshoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een cake blik in met bakspray, boter of bedek met bakpapier.

2
Done

In een kom pureer de banaan en meng deze met de eieren, 60 ml yoghurt, vanille, maple syrup en melk. | Mix alles door elkaar tot een glad beslag. |
In een tweede kom meng de bloem, bakpoeder, bakingsoda, kaneel en zout samen. Roer dit goed door elkaar. |

3
Done

Rasp de wortels fijn. | Doe de wortel in een schone theedoek en knijp eventueel vocht er goed uit. | Voeg de wortel toe aan het eieren-beslag. | Voeg de droge ingrediënten hier vervolgens door en mix alles tot een glad beslag met stukjes wortel. | Smelt de kokosolie er roer deze door het beslag.

4
Done

Zet de cake in de oven voor 35-40 minuten. De cake is klaar als je een satéprikker in het midden van de cake steekt en deze er schoon uit komt. | Laat de cake compleet afkoelen voor je er frosting op doet.

5
Done

Frosting

Meng alle ingrediënten voor de frosting (roomkaas, yoghurt en maple syrup) door elkaar tot een gladde frosting. | Smeer de frosting over de cake en decoreer eventueel nog met wat rasp van een wortel.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

pepernoten appeltaart | Babies Kitchen
previous
Pepernoten Appeltaart
Bloemkool met Zoete Aardappel | Babies Kitchen
next
Bloemkool met Zoete Aardappel [Babyvoeding]

7 Comments Hide Comments

Ik had een van 25 cm. Als je een kleinere hebt is belangrijk deze tot 2/3 te vullen. Groter kan ook dan wordt hij alleen wat minder hoog. Je zou ze zelfs in een muffinvorm kunnen maken.

Bij de ingredienten staat ahornsiroop, maar in de omschrijving staat niet wanneer je dit moet toevoegen…

Op de foto ziet de cake er zo luchtig uit, maar mijn baksel is helaas erg hard geworden. Enig idee waar dat mee te maken kan hebben? Ik heb overal het dubbele van gebruikt, omdat ik 2 cakes wilde bakken. Is dat misschien het probleem?

Hi, De cakes moeten inderdaad niet hard zijn, maar zijn ook niet mega luchtig. Vanwege de banaan en de wortel is het al een wat zwaardere cake. Maar hard zou het zeker niet moeten zijn. Ik denk dat je ze iets te lang in de oven hebt laten staan misschien? Elke oven is immers anders. Belangrijk is goed in de gaten te houden. Ook is het belangrijk het beslag niet te over kloppen. Het kan zijn dat doordat je dubbel beslag gemaakt hebt dat het iets harder is geworden, maar denk niet dat, dat het probleem moet zijn.

Ik heb de cake gemaakt. Vond het beslag al erg nat, en de cake bleef, ook na een veel langere oventijd, heel compact. Niet luchtig zoals verwacht. De ratio aan natte en droge ingrediënten is volgens mij ook aan de natte kant.

Add Your Comment