

80 gram + extra pepernoten | |
1 pak appeltaartmix | |
175 gram boter (ongezout) | |
6 appels | |
1 ei | |
30 gram suiker | |
50 gram rozijnen | |
2 tlp speculaaskruiden |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Sinterklaas
Vieren jullie Sinterklaas? Dan mag iets lekkers natuurlijk niet ontbreken. Wat dacht je van een heerlijke pepernoten appeltaart? Ik maakte deze taart al begin september, toen de eerste pepernoten in de winkels lagen. Mijn vrienden verklaarden me voor gek, maar iedereen genoot ervan – inclusief mijn schoonouders! Dit jaar maak ik hem samen met Logan. Al weet ik nu al dat hij waarschijnlijk vooral het deeg en de pepernoten zal snoepen voordat ik ze in de taart kan verwerken.
Makkelijk en snel met appeltaartmix
Ik gebruik nog steeds geen “from scratch” appeltaartdeeg – en dat is helemaal oké! Vooral tijdens de drukke feestdagen houd ik het graag makkelijk. Een kant-en-klare appeltaartmix is ideaal als de kinderen rondrennen als kleine Sint-helpers en jij nog van alles moet regelen.
Wil je last-minute nog iets lekkers maken voor Pakjesavond? Dan is deze pepernoten appeltaart dé perfecte keuze. Lekker, makkelijk en gegarandeerd een hit bij iedereen!
Wat is een pepernoten appeltaart?
Een appeltaart waarin pepernoten zijn verwerkt voor een heerlijke Sinterklaassmaak.
Kan ik dit recept maken zonder appeltaartmix?
Ja, je kunt ook zelf appeltaartdeeg maken als je meer tijd hebt. Hier heb ik zelf geen recept van op de blog, maar er zijn genoeg online te vinden.
Welke pepernoten zijn het beste om te gebruiken?
Ik heb gewone kruidnoten gebruikt.
Kan ik de taart van tevoren maken?
Ja, de appeltaart smaakt de volgende dag vaak nog lekkerder!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een springvorm (20-24 cm) in met boter of bakspray. | Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. |
2
Done
|
Wel de rozijnen in lauw water in een kom voor minimaal 5 minuten. | Giet het water af en dep de rozijnen iets droog. | In een kom meng het ei los. |
3
Done
|
BodemIn een kom mix de boterzacht. | Voeg 2/3 van het ei toe aan de boter. | Voeg de appeltaartmix toe en mix tot een deeg. [Geeft de doos van jouw appeltaartmix iets anders aan volg dit dan]. | Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met 2/3 van de deeg. |
4
Done
|
VullingSchil de appels en snij in kleine blokjes. | Verkruimel de pepernoten. | Meng de appels, suiker, speculaaskruiden, 2/3 van de pepernotenkruimels en rozijnen. | Doe de vulling in de taart. | Doe de overige pepernotenkruimels over de vulling. |
5
Done
|
Doe wat bloem op een schoon aanrechtblad.| Rol het overige deeg uit en snij hier repen uit. | Leg de deegrepen kruislings op de taart. | Besmeer het deeg met het overige ei-mengsel in. | Versier de taart eventueel met pepernoten. | et de appeltaart in de oven voor 60 minuten. Als het deeg gaar en goudbruin is. | Kleurt de bovenkant of de pepernoten te snel doe hier dan wat aluminiumfolie op. | Laat de appel-perentaart compleet afkoelen. |