250 gram spaghetti | |
1 courgette | |
190 gram pesto | |
1 teen knoflook | |
10 gram bladpeterselie | |
300 gram witvis (bv Pangasiusfilet) | |
1/2 citroen | |
1 etlp olijfolie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Jamie Oliver Inspiratie
Een beetje van Jamie Oliver en een beetje van Wendy voor het recept Pesto Spaghetti met Witvis. Ik maakte mijn kidsproof versie van.
Dat is van koken houdt mag duidelijk zijn. In onze woonkamer staat zelfs een kookboekenkast, met één hele rij aan kookboeken van Jamie Oliver. Ik heb bijna al zijn boeken, maar ze zijn niet allemaal favoriet. Ik ben dol op zijn manier van koken en denken en hoe hij omgaat met ingrediënten. Zijn nieuwste kookboek 7x Anders ontving ik voor mijn verjaardag en gezien ik in de maand januari geen vlees eet. Moest ik vooral op zoek naar recepten zonder vlees, maar vis mocht wel. Zelf ben ik dol op vis, mijn man wat minder en de kids wisselend. Witvis doet het echter wel altijd goed.
Bij het bekijken van het recept kwamen er echter een aantal ingrediënten waar ik niet zeker van was of het kidsproof voor mijn kinderen zou zijn: olijven en kappertjes. Ik besloot deze weg te laten en om het recept meer smaak te geven pesto toe te voegen. Wat een geweldige combo. Zo zie je, je hoeft niet altijd een recept van a tot z te volgen. Je moet vooral je eigen gevoel volgen. Net zoals bij ouderschap.
Witvis – Ik koos hier voor pangasiusfilet maar je kunt ook voor kabeljauw kiezen.
Pesto – Ik ga vaak voor makkelijk en neem een potje uit de winkel. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf te maken. Klik hier voor eventueel pesto recept.
Maak je dit of een van de andere recepten van Kidshoekje? Laat vooral weten wat je er van vindt door een reactie hieronder te laten of het te delen via de socials.
1
Done
|
SpaghettiBreng een pan water aan de kook. | Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de spaghetti af. |
2
Done
|
VoorbereidingWas de courgette en snij in lucifer dunne reepjes. | Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. | Was de peterselie en hak fijn (met ook de steeltjes). | Dep de vis droog en snij in stukjes van 1 cm. |
3
Done
|
Vis en CourgetteZet een grote koekenpan op het fornuis met 1 eetlepel olie. | Bak de knoflook en peterselie even in de olie tot deze licht goudbruin is. | Voeg de vis en de courgette toe en bak deze 4 minuten mee. | Voeg de pesto toe en roer deze door de vis en groente. | Voeg de afgegoten pasta toe en schep alles door elkaar met het sap van een halve citroen. | Serveer direct met eventueel wat Parmezaanse kaas. |
2 Comments Hide Comments
Wat is dit een verrukkelijk recept mijn kleindochter van bijna 2 jaar geniet hier zo van. Wij ook hoor
Wat ontzettend goed om te horen (L)