Zoete Aardappel Corn Chowder

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 gram zoete aardappel
1/2 rode ui
300 gram mais (blik)
1 theelepel Mexicaanse kruiden
1 bouillonblokje (groente)
500 - 750 ml water
50 ml kookroom (plantaardig)
1 eetlepel olie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Zoete Aardappel Corn Chowder

Voordat we kinderen hadden aten we in de winter elke week soep. Het is een makkelijke en gezonde maaltijd, maar helaas zijn onze kinderen er niet zo dol op. Al begint Logan zich langzaam wel te bekeren. Nu we thuis werken bereid ik vaak ś middags al ons avondeten als ik de tijd ervoor heb. Het scheelt heel veel stress ś avonds en geeft me de tijd om ook foto’s rustig nog te kunnen maken voor het op tafel moet. Nou was ik een Mexicaanse Quinoa Schotel aan het maken en bleef ik zitten met behoorlijk wat zoete aardappel. Daar besloot ik een zoete aardappel corn chowder mee te maken.

Corn chowder is een dikke gebonden maissoep en over het algemeen wordt aardappel gebruikt om die soep zo lekker dik en romig te maken. Mij leek het wel een strak plan om dit dan met zoete aardappel te maken. Voor de niet al te zoete smaak balans, besloot ik ook nog wat Mexicaanse kruiden toe te voegen. Ook omdat ik die toch voor me neus had liggen. Het? Een heerlijk groente soepje voor mijn lunch.

Het recept voor de Quinoa schotel, daar moet je nog even op wachten, maar deze kun je wel vast maken!

 

Op zoek naar nog meer soeprecepten? Klik hier.

 


Maak je dit of een van de andere Kidshoekje.nl recepten? Laat vooral een reactie achter wat je er van vindt. Ook als je vragen hebt horen we dit graag.

Steps

1
Done

Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. | Pel en snipper de ui. | Giet de mais af in een zeep. |

2
Done

Verhit 1 etlp olie in een pan. | Fruit de ui 2 minuten. | Voeg de zoete aardappel toe en bak deze 5 minuten mee. | Voeg de mais, Mexicaanse kruiden, bouillonblokje en water toe en breng het geheel aan de kook. | Laat de soep nog 15-18 minuten pruttelen tot de zoete aardappel zacht is.

3
Done

Pureer de soep helemaal glad met een staafmixer of in een blender. | Voeg de kookroom toe en roer deze er doorheen. | Serveer direct!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pesto Spaghetti met Witvis | Kidshoekje.nl
previous
Pesto Spaghetti met Witvis
Nutella Bananenbrood | Kidshoekje.nl
next
Nutella Bananenbrood

Add Your Comment