Directions
Pimientos de Padrón van de Barbecue
Elke zomer weer is er een groentegerecht dat on repeat in mijn hoofd speelt: Pimientos de Padrón! Helaas zijn ze niet altijd in de supermarkt te vinden, maar deze zomer wist ik ze te vinden bij de Lidl en maakte ik Pimientos de Padrón van de Barbecue.
Ben je wel eens in Spanje geweest en heb je tapas besteld, dan ken je deze kleine, groene, milde pepers misschien wel. Ze worden eenvoudig bereid door ze even te grillen met wat olijfolie en vervolgens te bestrooien met grof zeezout voor ze worden geserveerd. Zo simpel, maar onwijs lekker. Het is een heerlijk bijgerecht dat je perfect zomers bij je barbecue kunt serveren. Want juist van de barbecue krijgen ze zo’n heerlijke grillsmaak. Zelf bereid ik ze graag op een aluminium bakje op de barbecue, zodat ze niet te snel garen of zwart worden. Wil je wel nog even dat lekkere gegrilde randje erop, dan kun je ze prima nog even kort op het barbecuerooster leggen voordat je ze serveert.
In totaal ben je nog geen 15 minuten bezig met dit gerecht, perfect dus als heerlijke groente side-dish.
FAQ
Wat als ik geen barbecue heb?
Je kunt Pimientos de Padrón ook bereiden in een grillpan op het fornuis of onder de ovengrill voor een vergelijkbare smaak. Ongveeer 6-8 minuten, tot ze zwart beginnen te blaken.
Zijn alle Pimientos de Padrón mild van smaak?
Over het algemeen zijn ze mild, maar af en toe zit er een pittige peper tussen. Dit maakt het eten van deze pepers een beetje spannend!
Kan ik de Pimientos de Padrón van tevoren bereiden?
Ze zijn het lekkerst direct van de grill, maar je kunt ze kort van tevoren bereiden en opwarmen op de barbecue of in de oven vlak voor het serveren.
Steps
1
Done
|
Was de pepers en droog ze goed af. | Doe de pepers in een aluminium bakje geschikt voor de Barbecue of Grill. | Besprenkel de pepers met olijfolie en hussel door elkaar. | |
2
Done
|
Verwarm de barbecue. | Zet het aluminium bakje met de pepers op de hete barbecue. | Doe de deksel op de barbecue en laat dit 8-12 minuten staan. Draai halverwege om. | Voor eventueel geroosterd kleurtje kun je ze nog heel even op het barbecue rooster zelf leggen. | Haal het bakje van de barbecue en besprenkel met wat zeezout. | Serveer direct! |