Directions
Pittige Komkommer Zuur
Een pot pittige komkommer zuur is zo gemaakt en ideaal om in de koelkast te hebben voorbij diverse gerechten!
Marcel besloot dim sum te maken uit het Jamie Oliver 15 minutes kookboek. Wat een dissaster! Voor het eerst mislukte bij ons een Jamie Oliver recept. We hadden speciaal stoommandjes gekocht voor de dim sum, maar wat kokosbroodjes moesten zijn waren gewoon deegballen en de rest was wel oké, maar niet noemenswaardig. Na één uur (ja, er was niets 15 minutes aan) besloten we gewoon maar te eten, wat te eten was en vervolgens maar een flinke bak vla te eten. We hadden er beide geen zin meer in na deze poging.
Voorbij de dim sum hadden we eerder in het weekend al pittige komkommer zuur gemaakt. Ik had een aantal prachtige mini komkommers liggen, helemaal geschikt om zelfgemaakte zuur mee te maken. Ik besloot het al in het weekend te maken omdat we toen hamburgers gingen eten en homemade zuur op hamburgers is heel lekker. Je hebt gewoon je eigen augurkjes. Het maken van zuur is heel makkelijk en smaakt het lekkerst als het al een paar dagen in de koelkast staat. Maar je zou al na 1 uur ervan kunnen genieten. Deze homemade pittige komkommer zuur is erg geschikt voorbij Aziatische gerechten. Of gewoon op je hamburger of hotdog!
Bekijk ook eens:
Dit recept was voorheen te vinden op Recepthoekje.nl (datum 17-08-2015)
Steps
1
Done
|
Was de komkommers. | Snijd de uiteinden af en de rest in dunne plakjes. | Pel en rasp de gember. | Pel en hak de knoflook fijn. Gebruik eventueel een knoflookpers.| |
2
Done
|
In een kom doe de geraspte gember, fijne knoflook, sojasauce, azijn, chilipoeder en 1 theelepel zout en peper. Roer alles goed door elkaar. |
3
Done
|
Doe de komkommer en gedroogde chilipepers in een grote weckpot. | Schenk het azijn mengsel in de weckpot. | Kook wat water en schenk dit bij de komkommer tot dat alles onderstaat. | Doe de deksel goed dicht op de weckpot. Schud alles goed door elkaar en zet in de koelkast voor minimaal 2 uur. |