3 zoete aardappel | |
80 gram boter | |
3 tenen knoflook | |
2 etlp peterselie (vers) | |
30 gram Kaas (geraspt) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Bijgerecht of Partysnack
Een paar jaar geleden, pré logan, aten we bij het restaurant The Puple Pig in Chicago: Fried Mashed Potatoes besteld. Gepureerde aardappels die daarna gefrituurd waren. Een dubbele bereiding, die mij vier jaar later nog bij is gebleven. Sinds wij altijd zoete aardappel in huis hebben. Wou ik wat nieuwe gerechten bedenken met deze superfood. Tijd voor wat nieuws dus. Toen kwamen dus de fried mashed potatoes in mij op. Waarom niet zo iets proberen met zoete aardappel?! En we noemen het platgedrukte zoete aardappel.
De zoete aardappel snij je in plakken en vervolgens in de oven bakt. Je kan ze ook in water koken, zelf heb ik dit niet uitgeprobeerd. Het belangrijkste is dat ze zoete aardappel plakken boter zacht zijn als je er met een vork in prikt. Vervolgens plet je ze, zoals je zou doen als je aardappelpuree maakt. Je voeg wat extra smaak toe als knoflookboter en kaas. Hup terug de oven in en je hebt een heerlijk aardappelgerecht waar de hele familie blij van wordt.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier |
2
Done
|
Boen de zoete aardappels schoon. Snij de uiteinden er af en snij de rest van de zoete aardappels in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik. Leg de plakken op de bakplaat en zet deze voor 20 minuten in de oven. De zoete aardappel is goed als je met een vork erin prikt en het zacht aanvoelt. Haal de bakplaat uit de oven en laat het iets afkoelen (5 minuten). Laat de oven aanstaan, die heb je nog nodig. |
3
Done
|
Maak de knoflook tenen schoon en hak ze samen met de peterselie fijn. Smelt de boter in een sauspan* en haal het van het vuur. Roer de peterselie en knoflook er doorheen. |
4
Done
|
Draai de plakken zoete aardappel om en plek ze met een vork. Zet de bakplaat terug in de oven voor 7 minuten zodat de kaas lekker smelt. Serveren maar! |