125 gram bloem | |
1/2 tlp baking soda | |
1/2 tlp bakpoeder | |
1 tlp pompoenkruiden (of speculaas kruiden) | |
snufje zout | |
1 ei | |
60 ml melk | |
30 ml ahorn ciroop (of honing) | |
25 gram boter (zacht) | |
1 tlp vanille extract | |
80 gram pompoen puree | |
100 gram roomkaas | |
2 etlp poedersuiker | |
1 tlp vanille extract |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
De afgelopen maanden lijk ik wel in de ban van de cheesecake te zijn geweest. Nog steeds hoog op mijn lijst staat een OREO cheesecake uit de oven. Of iets dergelijks. Ik ben er nog in elk geval niet over uit. Voor een kinderboeken inspiratie recept (binnenkort meer hierover) was ik pompoen muffins aan het maken. Een favoriet van mijn kleine Logan en een echt kindvriendelijk recept omdat het geen suiker bevat. Terwijl ik het beslag van de pompoen muffins aan het maken was besloot ik eens te experimenteren. Ik besloot pompoen cheesecake muffins te maken.
Ik kwam op het idee door het TLC programma Cupcake Wars. Hierin maakte een deelnemer een cupcake met cheesecake filling. Interessant, maar geen idee wat haar recept was. Experimenteren dus maar. In het cheesecake beslag besloot ik wat poedersuiker toe te voegen, maar niet te veel. Ik wou het immers kindvriendelijk houden. Na het bakken was het echte resultaat pas te proeven. Conclusie: lekker, niet zoet, maar zou wel zoeter kunnen, maar smaak is prima zoals gewenst. (Ben momenteel gewoon erge zoete kauw, omdat ik het juist uit mijn dieet probeer te halen dus dat zou het ook kunnen zijn dat ik iets zoeter wou. )
Klik hier voor het recept voor pompoenpuree
Klik hier voor het recept voor pompoenkruiden (Je kunt ook speculaaskruiden of kaneel gebruiken)
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Plaats de cupcakepapiertjes in de holtes van de muffinvorm. | |
2
Done
|
Meng de bloem, de baking soda, het bakpoeder, de pompoen kruiden en het zout samen in een kom. |
3
Done
|
Meng in een grote kom met een handmixer de boter, ei, melk, maple syrup/honing, vanille en pompoen puree. | Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Tot alles goed gemengd is tot een glad beslag. | Schenk het beslag met een eetlepel of ijstang in de muffin vormpjes voor 2/3 vol. | |
4
Done
|
cheesecake mengselIn een kommetje meng de roomkaas, poedersuiker en vanille. | Proef het cheesecake mengsel. Wil je het zoeter voeg dan nog wat poedersuiker toe. | Doe 1 tlp van het cheesecake mengsel in het midden van elke cupcake vorm. | Neem een saté prikker en marmer de cheesecake iets door het beslag. | |
5
Done
|
Zet het bakblik in de oven en bak de muffins voor 10-15 minuten. |