Pompoen Cheesecake Muffin

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

125 gram bloem
1/2 tlp baking soda
1/2 tlp bakpoeder
1 tlp pompoenkruiden (of speculaas kruiden) *klik hier boven voor het recept
snufje zout
1 ei
60 ml melk
30 ml ahorn ciroop (of honing)
25 gram boter (zacht)
1 tlp vanille extract
80 gram pompoen puree
100 gram roomkaas
2 etlp poedersuiker
1 tlp vanille extract

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Pompoen Cheesecake Muffin

De afgelopen maanden lijk ik wel in de ban van de cheesecake te zijn geweest. Nog steeds hoog op mijn lijst staat een OREO cheesecake uit de oven. Of iets dergelijks. Ik ben er nog in elk geval niet over uit. Voor een kinderboeken inspiratie recept (binnenkort meer hierover) was ik pompoen muffins aan het maken. Een favoriet van mijn kleine Logan en een echt kindvriendelijk recept omdat het geen suiker bevat. Terwijl ik het beslag van de pompoen muffins aan het maken was besloot ik eens te experimenteren. Ik besloot pompoen cheesecake muffins te maken.

Ik kwam op het idee door het TLC programma Cupcake Wars. Hierin maakte een deelnemer een cupcake met cheesecake filling. Interessant, maar geen idee wat haar recept was. Experimenteren dus maar. In het cheesecake beslag besloot ik wat poedersuiker toe te voegen, maar niet te veel. Ik wou het immers kindvriendelijk houden. Na het bakken was het echte resultaat pas te proeven. Conclusie: lekker, niet zoet, maar zou wel zoeter kunnen, maar smaak is prima zoals gewenst. (Ben momenteel gewoon erge zoete kauw, omdat ik het juist uit mijn dieet probeer te halen dus dat zou het ook kunnen zijn dat ik iets zoeter wou. )

 

Tips voor het recept:

Klik hier voor het recept voor pompoenpuree

Klik hier voor het recept voor pompoenkruiden (Je kunt ook speculaaskruiden of kaneel gebruiken)

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Plaats de cupcakepapiertjes in de holtes van de muffinvorm. |

2
Done

Meng de bloem, de baking soda, het bakpoeder, de pompoen kruiden en het zout samen in een kom.

3
Done

Meng in een grote kom met een handmixer de boter, ei, melk, maple syrup/honing, vanille en pompoen puree. | Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Tot alles goed gemengd is tot een glad beslag. | Schenk het beslag met een eetlepel of ijstang in de muffin vormpjes voor 2/3 vol. |

4
Done

cheesecake mengsel

In een kommetje meng de roomkaas, poedersuiker en vanille. | Proef het cheesecake mengsel. Wil je het zoeter voeg dan nog wat poedersuiker toe. | Doe 1 tlp van het cheesecake mengsel in het midden van elke cupcake vorm. | Neem een saté prikker en marmer de cheesecake iets door het beslag. |

5
Done

Zet het bakblik in de oven en bak de muffins voor 10-15 minuten.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pompoen Hutspot - Babies Kitchen babyvoeding
previous
Pompoen Hutspot met Chorizo
illi billi verjaardag cupcake - babies kitchen kinderrecept
next
Illie Billie Verjaardag Cupcake

Add Your Comment