80 gram havermout | |
400 ml melk (of amandelmelk) | |
50 gram (1 flinke eetlepel) pompoenpuree | |
1 tlp pomoen- of speculaaskruiden | |
1 tlp vanille extract | |
honing of maple syrup | |
pecannoten |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ontbijt voor het hele gezin
Ik ben er achter de herfst is misschien wel mijn favoriete kookperiode. Het weer veranderd, het wordt kouder en dat betekend een goed excuus om de keuken in te duiken. Alleen of samen met de kids op druilerige dagen. In de zomer kan het daar nou eenmaal te warm voor zijn. In de keuken dus vol met najaarsgroenten en winterse inspiratie. Plus het betekend dat het feestdagenseizoen voor de deur staat. Genoeg inspiratie dus om de keuken in te duiken.
Elk jaar tot nu toe heb ik op Babies Kitchen één thema week die elkaar terug komt: Pompoenweek. Ik ben dol op pompoen omdat je er zoveel kanten mee op kunt. En deze week is het op Babies Kitchen pompoen week en we starten met een lekker ontbijt: Pompoen havermout. Het perfecte ontbijt om wat verstopte groenten in het eten van je kind te verwerken! Elk jaar maak ik in dit seizoen pompoenpuree. Ik bewaar het vervolgens in de koelkast of vriezen om in tal van recepten te gebruiken: muffins, wentelteefjes, als babyvoeding of lekker door je havermout!
De pompoen havermout is ook geschikt voor baby’s in plaats van hun papje. Laat echter wel de honing en noten achterwegen. De pompoen havermout is geschikt vanaf 9 maanden. Je zou eventueel de havermout ook kunnen vervangen door hun granenmix voor hun papje!
Hier onder de eventuele recepten die je bij dit recept kunt gebruiken:
Pompoenkruiden Recept (je kunt ook speculaas of koekkruiden voor dit recept gebruiken!)
1
Done
|
Schenk de melk met de havermout in een steelpan en breng dit op een middelhoog vuur langzaam aan de kook. | Zet het vuur vervolgens laag en laat de havermout de melk absorberen. Ongeveer 3-5 minuten. Roer wel regelmatig om verbranding te voorkomen. | Voeg de pompoenpuree, vanille en pompoenkruiden toe. | Roer alles door elkaar en haal de pan van het fornuis. Schenk de havermout in een kom en garneer met honing/maple syrup en pecannoten. |