230 gram bloem | |
1 theelepel bakpoeder | |
1 theelepel kaneel | |
1/4 theelepel zout | |
80 gram suiker | |
60 gram + extra boter (gesmolten) | |
2 eieren | |
350 ml melk | |
4 eetlepels pompoenpuree | |
Topping (optioneel) |
|
slagroom | |
stroop / ahorn siroop | |
poedersuiker |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Kaneel en Pompoen zijn de beste combinatie voor een herfstontbijt. Maak dit najaar daarom eens pompoen kaneel pannenkoeken.
American Pancakes zijn misschien wel mijn favoriete ontbijt. Waar ik na te veel Hollandse pannenkoeken van de afgelopen zomer, geen pannenkoek meer kan zijn. Zijn de Amerikaanse Pancakes altijd welkom bij mij en vanaf september en oktober ga ik voor de pompoen pannenkoek.
Waar voor gaande jaren ik deze vooral alleen op at, omdat de rest niet zo fan is. Is mijn vernieuwde recept met kaneel wel een groot succes. Logan kon niet genoeg krijgen en Parker vond ze alleen lekker als ik niet zei dat er pompoen in zat. (Weer zo’n heerlijke ingewikkelde eetfase). Het is dus een recept die deze maand zeker nog wel meerdere keren gebruikt zal worden.
Bekijk ook eens:
1
Done
|
In een kom meng de bloem, bakpoeder, kaneel, suiker en zout door elkaar. | Voeg de gesmolten boter, pompoenpuree, eieren en melk toe en mix alles door elkaar met een garde tot je een dik glad beslag hebt. | |
2
Done
|
Smelt een klontje boter in een grote koekenpan. | Gebruik een saus/juslepel om een flinke schep beslag in het midden van de pan te schenken. (Je maakt kleine pannenkoeken, dus het beslag moet niet door de hele pan). | Bak de pannenkoeken 3-4 minuten tot er bubbels aan de bovenkant verschijnen. | Draai de pannenkoek om en bak nog eens 3 minuten. |
3
Done
|
Stapel de pannenkoeken op je bord en garneer met slagroom, stroop en/of poedersuiker. | Serveer direct. |