Skillet Monkey Bread

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Monkey Bread
100 gram boter
1 rol croissantdeeg
100 gram suiker
100 gram lichte basterd suiker
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel pompoen kruiden (optioneel)
Roomkaas Topping
150 gram roomkaas
100 gram poedersuiker
2 eetlepel melk

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Skillet Monkey Bread

Ben jij dol op kaneelbroodjes? Dan moet je absoluut dit makkelijke recept voor skillet monkey bread eens proberen. Kaneel, plakkerig met roomkaas topping.

Monkey bread is een Amerikaans recept wat eigenlijk een soort van zoet plukbrood is. Hoezo dan de naam? Het is van origine iets wat je met je handen eet en plukt, net zoals een aap dat zou doen.

Het is gemaakt met zag deeg en heerlijk plakkerig door heel veel suiker en kaneel. Je kunt het dus heel goed vergelijken met een kaneelbroodje, alleen is het makkelijker om te maken. Ik maak mijn monkey bread altijd met croissantdeeg. Gewoon een kant-en-klaar rolletje uit de supermarkt. Daarbij heb je wat suiker, kaneel en boter nodig en je bent klaar.

Monkey bread wordt vaak in een tulband vorm geserveerd, maar kan ook heel makkelijk in allerlei andere vormen komen. Zoals in een gietijzere pan. Heb je die nou niet? Geen probleem. Je kunt ook gewoon een ronde ovenschaal of bakvorm gebruiken.

Om het gerecht helemaal af te maken serveer ik het met een roomkaas topping, die ik direct over het apenbroodje heen druppel en nog eens voor het serveren. Enjoy lil Monkey!

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Vet een gietijzeren pan (of een ronde ovenschaal/bakvorm) in met boter. | Smelt de rest van de boter in een kom in de magnetron (1 min 600 watt). | In een kom meng de suikers met de kaneel en optioneel de pompoenkruiden. |

2
Done

Kneed het croissantdeeg tot een bol. | Breek of snijd het croissantdeeg in kleine stukken iets groter dan knikkers. | Rol de ronde croissantballen eerst in gesmolten boter en vervolgens in het suiker mengsel. | Leg de croissantballen in de pan allemaal dicht tegen elkaar aan. Tot er geen ruimte meer is in de pan. | Zet de pan voor 10-15 minuten in de oven.

3
Done

Roomkaas Topping

In een kom meng de roomkaas, melk en poedersuiker tot het glad is zonder klontjes. | Zodra de Monkey bread uit de oven is, doe direct 2/3 over de Monkey Bread. | Laat iets afkoelen. | Doe de rest eroverheen als de Monkey Bread iets is afgekoeld.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pompoen Broccoli Flammkuchen - Kidshoekje.nl
previous
Pompoen Broccoli Flammkuchen
Pompoen Kaneel Pannenkoeken - Kidshoekje.nl
next
Pompoen Kaneel Pannenkoeken

Add Your Comment