Pompoen Broccoli Flammkuchen

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rol (40 x 24 cm) Flammkuchendeeg / Bladerdeeg
200 gram Pompoenpuree
1/2 theelepel knoflookpoeder
20 gram Geraspte kaas
10 gram Parmezaanse kaas
150 gram broccoli

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Pompoen Broccoli Flammkuchen

Maak deze herfst voor pizza avond eens iets compleet anders: pompoen broccoli flammkuchen. Een makkelijke en vegetarische platte herfst pizza.

Ik denk eerlijk waar dat ik een nieuwe favoriete pizza heb. En ja ik weet flammkuchen en pizza zijn absoluut niet het zelfde, maar ze vallen wel een soort van in dezelfde categorie toch?

Een paar weken terug had ik zin in flammkuchen. Ik had creme fraiche en zalm in huis gehaald om lekker voor de lunch flammkuchen te maken. Uiteindelijk gingen zowel de zalm als de creme fraiche op aan andere gerechten en bleef ik maar zitten met het flammkuchen deeg. Tot ik het weer zag liggen.

Ik was bezig met een pompoen te slachten en zocht kookroom, toen ik de flammkuchen deeg zag liggen. En het gloeilampje verscheen. Waarom niet flammkuchen maken met pompoen puree. Verder zoekend in onze twee koelkasten (ja ze zijn beide niet zo groot), vond ik nog broccoli. Een van mijn favoriete pizza’s tegenwoordig is met broccoli en de combinatie leek me heerlijk. Ik had gelijk. Zoete pompoen, lekker veel kaas (vooral Parmezaan) en beetje notige broccoli is een heerlijke combinatie. Waarbij ik op mijn stukjes nog een beetje chili peper op deed.

Deze flammkuchen is een nieuwe favoriet voor het pompoenen seizoen.

 

Ingrediënten toegelicht:

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Verwarm een oven voor op 220 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | In een kom meng de pompoenpuree met de knoflook poeder

2
Done

Rol het flammkuchen deeg uit op het bakpapier. | Rol de randjes iets op naar binnen. | Smeer het flammkuchen deeg (behalve de randen) in met de pompoen puree. | Rasp de helft van de parmezaan over de pompoen puree. | Verdeel de geraspte kaas over de pompoen puree. | Verdeel de broccoli over de kaas. | Rasp de overige parmezaan over de broccoli. |

3
Done

Zet de flammkuchen voor 15 minuten in de oven. | Draai de oven de laatste 2 minuten naar grill. | Haal de pompoen broccoli flammkuchen uit de oven en serveer direct.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

stoofperen in cranberrysap - Kidshoekje.nl
previous
Stoofperen in Cranberrysap
Skillet Monkey Bread - Kidshoekje.nl
next
Skillet Monkey Bread

Add Your Comment