Stoofperen in Cranberrysap

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

5 stoofperen
500 ml cranberrysap
1 kaneelstokje
2 eetlepels suiker

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

  Directions

  Stoofperen in Cranberrysap

  Het seizoen van de appels en peren bomen is hier en dat betekend dat we ook weer bij onze stamppot heerlijke stoofperen in cranberrysap kunnen serveren.

  Stoofpeertjes is een echt klassiek Holland herfst gerecht als je het mij vraagt. De smaak en de geur van kaneel, peer en de sap of wijn waarin het is getrokken. Het is net een warme deken. Zelf vind ik af en toe een stoofpeer wel lekker, maar ik ben er niet verzot op. Mijn zoon daarin tegen absoluut.

  Van mijn ouders kreeg ik een gigantische boodschap vol met stoofperen, die mijn oom uit Frankrijk van zijn boerderij had mee genomen. Het waren er zoveel dat ik de helft weg heb gegeven aan mijn schoonmoeder en met de andere helft maakte ik Logan heel blij, bij zijn stamppotje.

  Stoofperen worden vaak in rode wijn of port gemaakt, maar voor kinderen maak ik het liever in een sap. Zoals druiven of bessen sap of zoals in dit geval cranberrysap. Cranberrysap is natuurlijk iets bitterder dan druivensap en daarom is dat schepje suiker wel belangrijk. Logan heeft er in elk geval van gesmuld (drie stuks zo hap, slik, weg) en vroeg al weer om meer!

  Steps

  1
  Done

  Schil de peren, maar laat het steeltje en de kroon eraan zitten. | Doe de peren in een pan en schenk de cranberrysap erbij. | Vul de rest van de pan met water tot de peren onderstaan. | Doe het kaneel stokje en de suiker bij de pan. |

  2
  Done

  Zet de pan op het fornuis en breng aan de kook. | Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. | Laat de peren 90 minuten stoven. De peren zijn klaar als je met gemak met een vork in de peer kan prikken. | Haal de pan van het vuur en laat de peren iets in de vocht afkoelen.

  wendy panse-moedt

  Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

  Krokante Parmezaan Aardappels - Kidshoekje.nl
  previous
  Krokante Parmezaan Aardappels
  Pompoen Broccoli Flammkuchen - Kidshoekje.nl
  next
  Pompoen Broccoli Flammkuchen

  Add Your Comment