Krokante Parmezaan Aardappels

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

600 gram roseval aardappelen
70 gram boter
2 eetlepels Parmezaanse kaas
1/4 theelepel uien poeder
1/4 theelepel knoflook poeder
1/2 theelepel paprika poeder
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Krokante Parmezaan Aardappels

Op zoek naar een makkelijk en goddelijk aardappelrecept? Zoek niet verder, want dit TikTok recept voor krokante parmezaan aardappels uit de oven moet je proberen.

Zelf zit ik niet op TikTok, maar wel (te veel) op Instagram en gelukkig worden heel veel TikTok filmpjes ook gewoon op Instagram gedeeld. Als er dus een viral TikTok de ronte doet, zoals de bekende feta pasta, dan zie ik dat vanzelf wel op Instagram voorbij komen.  De laatste die ik gespot heb was het recept voor krokante parmezaan aardappels uit de oven en die zagen er nog eens goddelijk uit.

In een ovenschaal maak je een boter-parmezaan mengsel. Vervolgens kerf je de aardappels horizontaal in en dan met de ingesneden kant op de boter zo in de oven. Het resultaat krokante, boterachtige, gekaramiliseerde, kazige, heerlijk verslavende aardappels.

Terwijl de aardappels in de oven stonden rook het al heerlijk naar de parmezaanse kaas en dan is het allemaal hopen dat het ook lekker is. Nou dat was het. Ik had zo (als het niet zo vulde) wel de hele ovenschaal alleen op kunnen eten. Dit recept gaan we veel vaker maken en tevens perfect voor de komende feestdagen diners.

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 220 graden. | Smelt 70 gram boter in een kom in de magnetron of in een sauspan.

2
Done

Neem een grote ovenschaal. | Doe bijna alle gesmolten boter in de ovenschaal (houdt 1 eetlepel apart). | Doe de parmazaan, uien poeder, knoflook poeder, zout, peper en paprika poeder bij de boter in de ovenschaal. | Roer alles goed door elkaar en verdeel over de ovenschaal. |

3
Done

Halveer de aardappels en snij met een scherp mes de aardappels in diagonale lijnen tot ruitjes. | Leg de aardappels met gesneden kant naar beneden in de ovenschaal. | Smeer de aardappels in met de overgebleven gesmolten boter. | Zet de aardappels voor 20-25 minuten in de oven. | Haal de aardappels uit de oven en serveer direct.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Recept Instant Pot Pasta met Romige Tomatensaus - Kidshoekje.nl
previous
Instant Pot Pasta met Romige Tomatensaus
stoofperen in cranberrysap - Kidshoekje.nl
next
Stoofperen in Cranberrysap

Add Your Comment