Hasselback Aardappelen uit de Airfryer

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 Aardappels (medium)
60 ml olijfolie
1 theelepel bieslook (vers of gedroogd)
1/2 theelepel knoflookpoeder
snufje (1/4 theelepel) zout en peper
20 gram boter

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

AIRFRYER

Directions

Hasselback Aardappelen uit de Airfryer

Hasselback Aardappelen zijn dun gesneden aardappels die aan elkaar zitten en dus een soort waaier vormen. Door dat het dunne plakjes zijn worden de aardappels lekker krokant en vervolgens kun je, je eigen kruiden mix er aan toevoegen. Ik vind Hasselback Aardappelen heerlijk. Enige nadeel is dat het vaak minimaal één uur in de oven moet. Daar heb ik geen zin en tijd voor, dus dacht ik dat moet toch ook in de Airfryer kunnen? Natuurlijk kun je hasselback aardappelen uit de airfryer maken?! Want je kunt alles in de Airfryer maken en die prachtige machine zorgt er vaak voor dat het ook nog eens sneller klaar is.

Ik besloot een simpel en klassiek kruidenmengsel te maken met alleen olie, bieslook en wat knoflookpoeder. Je wilt die eerste keer natuurlijk kijken of het lukt en dan pas verder gaan experimenteren. Inmiddels heb ik de volgende smaak suggestie van mijn gezin al gehad en die zullen we dus heel snel gaan maken. Wie weet, misschien wel voor een kerstdiner! Want daar leent de hasselback aardappel qua look zich wel heel goed voor.

Wat voor aardappels serveer jij bij het kerstdiner?

Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Maak de aardappels schoon. | Leg de aardappels tussen twee pollepels of eetstokjes. | Snij met een schep mes dunne plakjes in de aardappel, maar zorg dat je de plakjes niet helemaal los snijd. (Hiervoor zijn de stokjes bedoelt). |

2
Done

In een kom beng de olie, bieslook, knoflookpoeder en een snufje zout en peper. | Gebruik een kwastje om de olie tussen de plakjes aardappel te smeren. | Leg de aardappels in de airfryer. | Bak de aardappels voor 25 minuten op 200 graden in de Airfryer. | Haal de aardappels uit de Airfryer en doe op elke nog een klontje boter. | Serveer direct.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Jello Trifle - Kidshoekje.nl
previous
Jello Trifle
Dikke Chocolate Chip Koekjes - Kidshoekje.nl
next
Dikke Chocolate Chip Koekjes

Add Your Comment