Directions
Pompoen-Zoete Aardappel Soep met Cayenneroom
Niemand houdt van dit herfst-stomweer wat we de afgelopen twee weken al hebben. Dat gezegd, krijg ik er altijd onwijs veel zin in soep van! Ik ben dol op soep en soep is onwijs makkelijk te maken en met tal van samen. Vandaag een oud Recepthoekje recept voor Pompoen-Zoete Aardappel soep met Cayenneroom en juist dat laatste zorgt ervoor dat je het lekker warm krijgt.
(blog 2013) Tijdens de herfst kun je niet aan de pompoen ontkomen. Ik vindt pompoen heerlijk, maar had er tot afgelopen week nog nooit mee gebakken of gekookt. Ik besloot daar dus verandering in te brengen een een lekkere romige flespompoensoep mee te maken.
Ik ben dol op romige soepen en maak ze maar wat graag om dat het zo makkelijk is om te maken dus waarom niet met een flespompoen of squash zoals het ook wel bekend staat. Flespompoen is lekker zoet en om die smaak extra te versterken voeg ik ook nog een zoete aardappel toe. Een te zoete soep is ook weer niet lekker dus dat balanceer ik met mijn uitvinding van de eeuw: cayenne room. Mmm de soep is al op maar heb er nu al weer zin in.
Kidsproof
Ik deelde deze soep in 2013 en toen waren er nog duidelijk geen kinderen in beeld. Die van ons houden namelijk niet van pittig eten. Houden jou kinderen ook niet van pittig eten? Vervang de Cayenne poeder door een milde paprikapoeder.
Babyproof
Als je geen gebruik maakt van cayenne en eventueel ook niet de ui erin doet. Kan jouw baby vanaf 8 maanden ook mee genieten van dit soepje. Wel zou ik de room achterwegen laten.
(Oude blog van Recepthoekje)
Steps
1
Done
|
Pel en snipper de ui. | Schil de pompoen, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. | Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. |
2
Done
|
Smelt de boter in een grote soep pan. | Fruit de ui met 1/2 theelepel cayennepoeder en de gember poeder. Roer goed door voor 4 minuten. | Voeg de pompoen en zoete aardappel toe aan de ui en bak even mee. |
3
Done
|
Verkruimel het bouillonblokje over de groente en schenk ongeveer 600-700 ml water erbij tot de groente onder staat. | Breng de bouillon aan de kook. | Draai het vuur wat lager en leg een deksel op de pan. Laat de soep 20 minuten pruttelen. Tot de groente zacht is. |
4
Done
|
Pureer de soep met een staafmixer of schenk het in een blender en pureer helemaal glad. | Voeg indien gewenst nog wat zout en peper toe. |
5
Done
|
In een kom doe de slagroom met 1/2 theelepel cayennepoeder en 1/4 theelepel zout. | Klop de slagroom stijf. |
6
Done
|
Serveer de spoep met een toefje cayenne room. |