3 Appel | |
4 Pruimen |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Bijgerecht
Met wat appels die hun betere dagen gehad hebben besloot ik maar appelmoes te maken. Maar ja gewone appelmoes dat hebben we al zo vaak. Sinds pruimen in het seizoen zijn en ik net een zakje had gekocht bij de supermarkt. Dacht ik waarom geen pruimen appelmoes maken. Het enige vervelende van pruimen is dat schilletje wat er niet makkelijk af gaat. Tot ik dit maal bedacht waarom niet koken met de schil. Dan gaat het erna meteen vanaf. Ik probeerde het uit en voila genius!
Pruimen appelmoes is iets zuurder dan gewone appelmoes. Je zou eventueel wat kaneel kunnen toevoegen om het zoeter te maken. Het is geschikt als oefenhapje voor baby’s maar natuurlijk ook erg lekker voor het hele gezin bij het avondeten.
1
Done
|
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de rest van de appel in stukjes. Verwijder de pit uit de pruimen en doe het vruchtvlees samen met de appel in een pan met ruime hoeveelheid water. |
2
Done
|
Zet de pan op het fornuis en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur wat lager en laat minimaal 10 minuten pruttelen op het fornuis. Giet het water af en laat de appels en pruimen iets afkoelen, voor je de schil van de pruimen er af haalt. |
3
Done
|
BewarenIn een luchtdichte pot - 4 dagen in de koelkast |