Directions
Pumpkin Spice Latte
Is het september dan is er maar één ding waar ik naar uit kijk: De Pumpkin Spice Latte van Starbucks. Het is misschien wel mijn favoriete drankje. Dit jaar kwamen ze ook uit met de PSL Frappachino en de PSL Cold Foam. De Cold Foam heb ik geprobeerd, maar dat was toch een teleurstelling. Ten eerste was het gewoon geen cold foam en ten tweede was het gewoon echt vies. Na drie slokjes heb ik het drankje weg gegooid. Hup, daar ging € 4,-. Yup een Pumpkin Spice Latte bij de Starbucks daar betaal je wel € 4,- nog wat voor. Belachelijk! Toch heb ik het er voor over, want er is maar een kleine periode dat je het kunt drinken. Plus er zit geen Starbucks bij mij om de hoek, dus zo vaak drink ik het niet.
Thuis maar koffie maken. Ja ik heb het recept voor jouw zodat je nooit meer zonder mijn favoriete pompoen drankje hoeft. Ingewikkeld? Helemaal niet. Wel scheelt het als je al wat pompoenpuree en pumpkin spice al in huis hebt. Maar dat is ook geen straf om te hebben in deze tijd van het jaar.
Ingrediënten Toegelicht
- Pompoenpuree: Klik hier voor het recept
- Pompoenkruiden: Klik hier voor het recept. Ter vervanging kun je ook speculaas- of koekkruiden.
*Dit recept stond origineel op Recepthoekje.nl (datum 25-09-2019)
Steps
1
Done
|
In een pannetje verwarm de melk met de pompoenpuree tot het bijna gaat koken. Blijf wel roeren in de pan. | Haal de pan van het vuur en roer de pumpkin spcie, ahorn siroop en vanille er doorheen. | |
2
Done
|
Giet het melk mengsel in een blender of gebruik een melk opschuimer om de melk te schuimen. | Schenk de melk in een glas en schenk de koffie ebij. |
3
Done
|
Maak de pumpkin spice latte af met een toef slagroom en wat kaneelpoeder. |