50 gram quinoa | |
30 gram kaas (geraspt) | |
20 gram blad spinazie | |
1 ei | |
1/2 tlp knoflookpoeder | |
snufje zout | |
1-2 etlp plantaardige olie (olijf of kokos) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ontbijt
Quinoa kun je goed vergelijken met havermout. De mogelijkheden ermee zijn namelijk oneindig en het werkt heel goed als ontbijt. Wat dacht je bijvoorbeeld van quinoa spinazie omletbites. Aller eerst zul je denken: ‘Wat zijn omeletbites’. Het zijn bite size stukjes omelet. De quinoa spinazie omeletbites worden namelijk gemaakt in een mini-cupcake bakblik.
Onze kleine man is helemaal niet dol op ei. Verstop ik het echter in een bananen poffertjestoren of in een omeletbite als deze. Dan peuzelt hij het op zonder probleem. Logan die is wel dol op spinazie, maar is jouw kleine dat nou niet. Dan heeft dit gerecht precies het zelfde effect. Gewoon de spinazie zo klein hakken, dat hij het niet door heeft.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 175 graden |
2
Done
|
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
3
Done
|
Split het ei en bewaar het ei-wit |
4
Done
|
Roer door de quinoa de spinazie, ei-wit, knoflookpoeder en snufje zout. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar is gemengd. |
5
Done
|
Schep een eetlepel van het quinoa mengsel in het mini cupcake bakblik. Vul het tot de rand. Zet het bakblik in de voor verwarmde oven voor 20 minuten. Haal het uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voor je ze serveert. Het beste kun je de randen wat los halen met een scherp mesje. |
6
Done
|
BewarenKoelkast 3 dagen |