500 gram aardappels (kruimig) | |
1 eetlepel mayonaise | |
2 eetlepels crème fraîche | |
4 eetlepels yoghurt (griekse of plantaardig) | |
2 eetlepels ranch kruiden | |
1/4 rode ui |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Bijgerecht
De aardappelsalade is een klassieker wat mij betreft, dat gezegd eten wij het eigenlijk nooit. Toch is het zo’n recept waar iedereen hun eigen recept of versie van maakt. Gezien ik heel veel aardappels over had besloot ik zelf eens aan de slag te gaan met een aardappelsalade en wel met een van mijn favoriete kruidenmixen: Ranch. Maar wat is Ranch?
Ranch is een kruiden mix van knoflook, ui, zout en diverse kruiden (vaak bieslook, peterselie en dille). In Amerika wordt het vaak gebruikt als dressing of dip waarbij de kruidenmix wordt aangemaakt met karnemelk, yoghurt, crème fraîche en/of mayonaise. In Amerika is ranch heel populair en mijn dochter en ik zijn er ook helemaal weg van. Wij hebben dus altijd wel een kruidenmix potje in huis om te gebruiken voor recepten als ranch dressing, ranch dip of deze ranch aardappelsalade.
Klik hier voor de Ranch Kruidenmix recept
Ben je bang dat je kinderen moeilijk gaan doen over de fijne ui in de salade? Hou wat aardappel en dressing apart en doe meng deze samen in een apart bakje zonder de ui. Zelf doe ik dit ook altijd en hou dit apart voor als ze moeilijk gaan doen. Wel serveer ik eerst de normale, zodat ze eerst dit proberen. Is het geen succes dan pas serveer ik de andere optie. Eten ze uiteindelijk wel de gewone aardappelsalade met uit, dan kun je de apart gehouden altijd door de rest roeren.
Wil je liever geen mayonnaise gebruiken? Vervang de eetlepel mayonaise voor meer crème fraîche.
1
Done
|
Schil de aardappelen en snij in blokjes. | Vul een pan met grote hoeveelheid water en een snufje zout. | Doe de aardappels in de pan en breng het water aan de kook. | Kook de aardappels voor 15 minuten. | Giet de aardappels af en spoel af met koud water. | |
2
Done
|
Pel en snipper de uit heel erg fijn. | | In een kom meng de mayonaise, crème fraîche, yoghurt en ranch kruidenmix door elkaar. | Voeg de dressing met de ui toe aan de aardappels en roer alles goed door elkaar heen. | Bewaar in de koelkast tot je gaat serveren. |