Directions
Ravioli Pesto Lasagne
In het nieuwe kookboek van Rukmini Iyer, ‘Het Groene Kookboek‘, vond ik het idee voor deze Ravioli Pesto Lasagne. In haar recept gebruikte ze echter champignons en crème fraîche, maar aangezien mijn kinderen de een niet lusten en ik de ander niet in huis had, besloot ik het gerecht op mijn eigen manier te maken.
Dit gerecht is snel te bereiden en hoeft vervolgens maar 30 minuten in de oven. Ik had het ’s middags al klaarstaan, zodat Marcel het ’s avonds alleen nog in de oven hoefde te zetten. Voor het gerecht heb je alleen verse ravioli (dus niet gedroogde pasta), tomatenblokjes, pesto, geraspte kaas en Italiaanse kruiden nodig. Alles samenstellen en je bent klaar. Zelfs je kind zou dit zo voor je kunnen maken, zo makkelijk en snel.
Serveer er eventueel nog een salade en/of stokbrood bij en voilà, je hebt een heerlijke maaltijd waar iedereen van zal smullen. Zelfs mijn moeilijke ‘ik wil pasta zonder saus’-kind vond het erg lekker door de pesto.
FAQ
Kan ik gedroogde ravioli gebruiken in plaats van verse?
Het is het beste om verse ravioli te gebruiken voor dit recept, omdat gedroogde ravioli een andere textuur en kooktijd heeft. Verse ravioli zorgt voor een zachtere en sappigere lasagne. Je zou het kunnen proberen, maar zelf heb ik geen idee of het werkt.
Kan ik andere groenten toevoegen aan dit recept?
Absoluut! Je kunt bijvoorbeeld champignons, spinazie, courgette of paprika toevoegen voor extra smaak en voedingswaarde.
Wat kan ik gebruiken in plaats van tomatenblokjes?
Je kunt tomatensaus of passata gebruiken als alternatief voor tomatenblokjes. Dit zorgt voor een gelijkmatigere saus.
Is het mogelijk om een zelfgemaakte pesto te gebruiken?
Ja, zelfgemaakte pesto werkt uitstekend in dit recept en kan zelfs een rijkere smaak geven dan de kant-en-klare variant.
Kan ik dit gerecht van tevoren voorbereiden?
Ja, je kunt de ravioli pesto lasagne van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren tot je klaar bent om het te bakken. Zorg ervoor dat je het goed afdekt met folie of een deksel om het vers te houden.
Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Vet een grote ovenschaal in met olijfolie. |
2
Done
|
In een kom meng de tomatenblokjes met de pesto en Italiaanse kruiden. | Doe een dunne laag van de saus op de bodem van de ovenschaal. | Bedenk de saus met een laag met de helft van de ravioli, die je naast elkaar netjes legt op de saus. | Schenk hier 1/2 van de rest van de saus over. | Doe een dunne laag kaas op de saus. | Maak nog een laag met de rest van de ravioli. | Schenk de rest van de saus over de ravioli en doe hier de rest van de geraspte kaas op. | |
3
Done
|
Doe wat aluminiumfolie over de ovenschaal en zet het in de oven voor 15 minuten. | Haal de aluminium er af en zet nog eens 15 minuten in de oven. | Laat de pasta in de oven en zet deze nog 5 minuten op grill stand. | Serveer direct! |