200 gram boter (ongezout) | |
200 gram witte basterdsuiker | |
1 citroen | |
1 tlp vanille extract | |
4 eieren | |
snufje zout | |
200 gram + extra bloem | |
300 gram poedersuiker | |
1 etlp bietensap |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Heel Holland Bakt
Als het om iconische koekjes gaat in Nederland dan staat na de stroopwafel de roze koek zeker in de top 5. Zelf houdt ik helemaal niet van roze koeken, maar mijn mannen zijn er dol op. Toch besloot ik uit het Heel Holland Bakt Kinderbakboek roze koeken te maken. Een recept uit het boek, die kinderen zelf kunnen maken. Iets wat ik heel erg toe juich, want wat zijn ze lekker. Het is een makkelijk recept, dus stap de keuken in en laat je kids bakken.
Meer over het leuke Heel Holland Bakt Kinderbakboek? Klik hier
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 170 graden. | Vet een muffin bakvorm in met boter en bestuif met bloem. | Vet een bakplaat in met boter of bakspray. |
2
Done
|
Klop met een mixer de boter en suiker tot een lichte massa. | Voeg de citroenrasp, vanille en eieren toe. | In een kom meng de bloem en zout. Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan de boter. Mix alles door elkaar, maar niet te lang. |
3
Done
|
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. | Leg de ingevette bakplaat op de muffin bakvorm en zet het in de oven. Bak de cakejes 10 minuten. Haal de bakplaat van de muffin bakvorm en bak de cakejes nog eens 10 minuten. | Controleer of de cakejes klaar zijn door in het midden een satéprikker te steken. Als deze er schoon uit komt zijn de cakejes klaar. | Laat de koeken 5 minuten in de vorm koelen en haal ze er vervolgens uit om compleet af te koelen. |
4
Done
|
In een kom meng de poedersuiker, bietensap met wat water. Voeg zoveel water tot je een dik glazuur hebt. | Snijd de bovenkant van de cakejes af en smeer de glazuur erop. Laat de glazuur drogen. |