Directions
Scrambled egg met Ricotta Bagel
Jaren lang heb ik geen ei gegeten en daarom ben ik niet zo van het experimenteren met ei-recepten. Geef mij maar gewoon een gebakken ei of scambled. Met die laatste besloot ik afgelopen weekend een heerlijke scrambled egg met ricotta bagel te maken.
Het geheim van een goede geroerbakt ei (Scrambled eggs), is het niet volledig te laten stollen en dat het luchtig is. Het is niet het makkelijkste om te doen, maar zo lekker als het wel lukt. En bij mij lukt dat echt niet altijd. Afgelopen zondag besloot ik dus met dit eigerecht een bagel te maken met ricotta en prosciotto. Was een heerlijke combinatie van zout, luchtig ei en romige ricotta.
Soms kan een simpel broodje toch zo lekker zijn!
(Recepthoekje 03-02-2016)
Steps
1
Done
|
Kluts een ei los in een kom. | |
2
Done
|
Smelt de boter in een koekenpan. | Schenk het ei-mengsel in de pan. Laat de randen iets stollen en schuif dan met een houten spatel het ei naar binnen. | Kruid met wat zout en peper. |
3
Done
|
Snijd de bagel open en rooster deze 2 minuten in een broodrooster. | Smeer de ricotta op de bagel. | Doe de scrambled eggs op de bagel. | Doe de pancetta op het ei. | Enjoy! |