Sesam Zalm |
|
3 Zalmfilet | |
1 ei-wit | |
50 gram sesamzaad (zwart en/of wit) | |
poke bowl |
|
sushi rijst | |
4 komkommer (mini) | |
edamame bonen | |
wortel (julienne gesneden) | |
Japanse mayonaise | |
samurai saus (Optioneel) | |
gember zuur (Optioneel) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Op Instagram zag ik bij Tieghan van Half Baked Harvest een recept voor zalm in een krokant sesamzaad kort voorbij komen. Wat een makkelijk en heerlijk idee dacht ik en perfect om een sesam zalm sushi bowl te maken. Wat is dus ook deed.
Bij ons thuis eten we best vaak gerookte zalm, maar een gewone zalmfilet weer niet. Wat komt omdat de kinderen dol zijn op gerookte zalm, maar ik de enige ben die gewoon warme zalm lekker vind. Om die reden heb ik altijd zalmfilets in de vriezer liggen. Als ik dan zalm wil eten, dan hoef ik maar één uit de vriezer te halen.
Na het zien van de zalm in sesamzaad korst bij Half Baked Harvest, wist ik dat ik iets met dat idee wou gaan doen. De zalm zelf is namelijk geen werk en heb je zo met 3 ingrediënten gemaakt. Je kunt het uiteraard bij heel veel gerechten eten zoals Tieghan dat met een pittige salade deed.
Ik besloot te gaan voor een sushi bowl met komkommer, edamame bonen, wortel en zelf vind ik gember zuur heel lekker erbij. Maak het af met Japanse Mayonaise, samurai saus en/of sojasaus en je hebt een lekkere maaltijd. Uiteraard kun je ook andere toppings er nog bij doen.
Bekijk ook eens:
1
Done
|
Verwarm de oven op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
sesam zalmIn een kom doe het eiwit. In een andere kom de sesamzaadjes. | Snij de zalm in blokjes, iets groter dan een dobbelsteen. | Dit de zalm stukken eerst in de eiwit en vervolgens in de sesamzaadjes. Bedek compleet en leg op de bakplaat. | Bak de zalm voor 6-8 minuten tot gaar. |
3
Done
|
Sushi rijstSpoel de sushi rijst af in een zeef/vergiet tot het water er helder vandaan komt. | Bereid de sushirijst volgens de bereidingswijze van de verpakking. | Terwijl de rijst afkoelt: Verwarm in een steelpan de rijstazijn met de suiker. Blijf roeren in de pan tot de suiker is opgelost. | Schep de rijst in een kom die niet van ijzer is. | Roer de azijn door de sushirijst en laat de rijst afkoelen. |
4
Done
|
Edamame BonenDoe de diepvries edamame bonen in een pan met water. | Breng het water aan de kook. | Kook de bonen voor 4 minuten. | Giet de edamame bonen af en spoel af met koud water. |
5
Done
|
OverigWas en snij de komkommer in plakjes. | Was en rasp de wortel of snij julienne. |
6
Done
|
SamenstellenServeer alles apart en laat iedereen hun eigen kom samenstellen of... |