200 ml kokosmelk | |
3 etlp curry poeder | |
snufje zout | |
1 teen knoflook | |
400 gram (1 grote) zoete aardappel | |
500 gram ananas (vers of blik) | |
2 stuks paprika | |
300 gram kikkererwten (blik) | |
Erbij |
|
300 gram rijst | |
1 p.p. naanbrood |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Slow Cooker
Toen ik begon met Slow Cooker recepten delen kreeg ik de vraag ‘wat is het voordeel/de meerwaarde van een slow cooker/crockpot’ dat moest ik zelf ook nog ontdekken. Ik kocht de slow cooker voor een zeer lage prijs, de moeite waard om eens te proberen. Van mijn moeder wist ik dat vooral bij vlees heel handig is. Op een lage temperatuur voor een lange tijd iets kunnen koken. Maar ja wij zijn tegenwoordig meer van vegetarische gerechten. Al wil ik echt nog eens rendang of pulled pork maken. Ik bedacht me eens een curry te maken. 10 minuten snijden, kokosmelk met wat kruiden erbij en hup verder niks. Het resulteerde in mijn slow cooker ananas zoete aardappel curry.
De smaken gaan in de kokosmelk die doe je in de slow cooker en vervolgens doe je de overige ingrediënten. Bij een slow cooker is het wel belangrijk alles goed op smaak te brengen en dus niet te lullig te doen met kruiden. Voor deze curry wou ik gewoon kant-en-klare curry poeder gebruiken, die ik dacht nog te hebben, maar helaas. Uiteindelijk deed ik:
Geen pittige kruiden inderdaad, omdat dit uiteraard weer een kidsproof recept is. Vanaf 12 maanden kan zelfs jouw dreumes mee eten met dit gerecht. Let daarbij wel op hoe jouw kind reageert op ananas. Mocht je dit nog niet eerder gegeven hebben. A.s. woensdag deel ik een babyhapje met wat ingrediënten uit dit recept zodat jouw baby vanaf 8 maanden gewoon mee kan eten.
Omdat ik de laatste tijd via social media krijg over mijn slow cooker zocht ik hem even op. Ik heb degene hier onder wat er een van 2/3 liter is. Ik kon deze toen kopen voor een prikkie en wou het eens proberen. Qua grote is hij net groot genoeg voor ons, maar zou ik een nieuwe kopen dan kocht ik toch een grotere zodra mijn kids ook groter zijn. Voor nu is dit een leuk probeer prijsje.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Schil de zoete aardappel en snij in blokje. | Schil de ananas, verwijder het midden en snij de rest in blokjes. | Was de paprika en verwijder de steel en zaadlijst. Snij de rest in blokjes. | Spoel de kikkererwten af onder koud water. | Pel de knoflook en hak fijn. |
2
Done
|
Meng de kokosmelk, zout, curry poeder en knoflook in de slow cooker. | Voeg de zoete aardappel, paprika, kikkererwten en ananas toe. | Zet de slow cooker aan en laat deze 3-4 uur op hoog of 5-7 uur op laag. | |
3
Done
|
Bereid 20 minuten voor het eten de rijst. | Roer ook nog één keer door de curry heen. | Serveer de rijst met de curry. |