Slowcooker: Marokkaanse Parelcouscousstoof met Rozijnen

0 0
Slowcooker: Marokkaanse Parelcouscousstoof met Rozijnen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 ui (gesnipperd)
3 tenen knoflook (fijngehakt)
200 ml groentebouillon
1 venkelknol (reepje)
1 winterpeen (blokje)
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 eetlepel rozenharissa
1/2 theelepel gemberpoeder
300 gram parelcouscous
100 gram rozijnen
400 gram kikkererwten (uit blik)
zout
peper
verse peterselie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Marokkaanse Parelcouscousstoof met Rozijnen

    Om een goede recensie van een kookboek te maken, moet je natuurlijk de recepten testen. Onlangs ontving ik het nieuwste kookboek van foodblogger Sabine Koning van OhMyFoodness: Het Vega Slowcookerboek. Ik heb zelf een slowcooker in huis en was al fan van haar vorige slowcooker-kookboek, dus ik wilde dit kookboek graag proberen. Wij eten thuis immers geen vlees, of bijna nooit. Voor het schrijven van een recensie van een kookboek krijg je vaak een lijst met recepten die je mag delen. Ik kies dan altijd een recept waarvan ik zeker weet dat mijn kinderen het lekker zullen vinden. Dit keer koos ik voor de Marokkaanse Parelcouscousstoof met Rozijnen.

    Het Vega Slowcooker Boek - Kidshoekje.nl

    Allereerst moeten de groenten 6 uur (op low) of 3 uur (op high) garen in de slowcooker. Pas de laatste 45 minuten voeg je de parelcouscous, rozijnen en kikkererwten toe en roer je elke 10-15 minuten even door de pan. Na 20 minuten besloot ik wat extra vocht toe te voegen, omdat ik het gevoel had dat de couscous anders niet voldoende vocht zou hebben om te garen. Dit pakte goed uit, maar of het uiteindelijk nodig was, weet ik niet zeker; het was gewoon een ingeving.

    Het gerecht was ontzettend lekker en niet te kruidig voor de kinderen. Ik serveerde er pitabroodjes bij met hummusdip, en vooral Logan vond het heerlijk. Hij wilde zelfs de volgende dag een extra portie voor de lunch. Een absolute aanrader, en ik ga zeker zelf experimenteren met couscous in de slowcooker!

    Lees hier ook mijn volledige recensie van Het Vega Slowcookerboek van Sabine Koning.

     


    Deze post bevat ontvangen producten van Becht

    Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info

    Steps

    1
    Done

    Voorbereiding

    *Bij de ingrediënten staat hoe de groenten gesneden moeten worden. Doe dit eerst!

    2
    Done
    6 tot 3 uur

    Slowcooker aan

    Doe de ui, knoflook, bouillon, venkel, winterpeen en alle kruiden en specerijen in de pot van de slowcooker en roer even goed door elkaar. | Gaar de groenten 6 uur op Low of 3 uur op high.

    3
    Done
    45 min

    Laatste 45 minuten

    Voeg de laatste 45 minuten van de kooktijd de parelcouscous, rozijnen en kikkererwten toe. Roer gedurende 45 minuten het gerecht af en toe even door zodat de couscous gelijkmatig gaar wordt.

    4
    Done

    Breng het gerecht op smaak met peper en zout. | Garneer met de verse peterselie. | Serveer direct!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Miso Aubergine Dip - Kidshoekje.nl
    previous
    Miso Aubergine Dip

    Add Your Comment