Directions
Romige Kippenbouillon
Vandaag deel ik opnieuw een recept van mijn oude blog, Recepthoekje. Ik heb namelijk nog meer dan 100 recepten die ik wil overzetten, en dit wordt het jaar waarin ik dat ga doen. Bij het recept voor Dorito’s met Kip Ovenschotel horen nog twee andere recepten, waaronder deze voor een snelle romige kippenbouillon.
Kippenbouillon is het allerlekkerste wanneer je het vers maakt, maar soms wil je gewoon SNEL! Vooral wanneer je het gebruikt voor een ander recept, zoals ik deed toen ik de Dorito’s Kip Ovenschotel maakte. Het idee voor dit recept kwam van een Amerikaanse website, maar helaas kan ik niet meer achterhalen welke, aangezien dit recept uit 2020 stamt en de bron niet meer vermeld staat. In Amerika gebruiken ze in recepten soms Cream of Chicken Soup, wat eigenlijk gewoon een romige kippenbouillon is.
Deze romige kippenbouillon kun je heel eenvoudig zelf maken en is ook gewoon lekker op zichzelf. Als je het als los gerecht wilt eten, raad ik wel aan om verse kippenbouillon te maken, in tegenstelling tot dit recept waarbij ik een bouillonblokje gebruik.
Heb je verse bouillon klaarliggen? Gebruik die dan vooral en laat het water en het bouillonblokje achterwege in dit recept.
Dit recept stond voorheen op mijn oude blog, Recepthoekje.
Steps
1
Done
|
Breng 500 ml water aan de kook met 1 bouillonblokje. | Voeg de uien-, knoflook en paparikapoeder toe en roer goed door elkaar. | |
2
Done
|
Doe de melk en de bloem samen in een kom en meng door elkaar. | Voeg het melk-mengsel toe aan de bouillon en roer goed door elkaar. Laat dit 2-3 minuten staan. | Voeg wat zout en peper toe om de bouillon op smaak te brengen. |