100 gr per persoon Spaghetti | |
Pasta Saus |
|
350 ml Tomatenpuree | |
2 Wortels | |
4 Tomaten | |
paar takken Basilicum | |
Gehaktballetjes |
|
250 gram Magere Rundergehakt | |
30 gram Paneermeel | |
50 ml Slagroom | |
1 Ei | |
30 gram Parmezaanse Kaas | |
1 tlp Oregano | |
1 tlp Balsilicum | |
Olijfolie | |
optie Parmezaanse kaas |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
9+ maanden
Pasta is zo’n gerecht waar de meeste kinderen wel dol op zijn. Pasta met kaas, pasta met tomaten saus of pasta met gehaktballetjes. Logan’s zijn eerste pastagerecht was macaroni met pompoensaus. Toen dat er goed in ging, besloot ik te gaan voor een andere kinderfavoriet: spaghetti met gehaktballen. Baby-proof zonder knoflook en uien, met alleen maar pure smaken. En natuurlijk mini gehaktballetjes. Klein genoeg dat je baby er zo een hap van kan nemen.
Met negen maanden gaf ik dit aan toen nog Baby Logan. Daarna heeft hij een hele periode gehad dat hij niks van gehakt of pasta moest hebben. Gelukkig zijn die tijden inmiddels weer voorbij en vindt hij dit juist erg lekker.
Spaghetti met gehaktballen een kinderfavoriet die tevens perfect is voor het hele gezin!
1
Done
|
GehaktballetjesIn een kom meng de gehakt, paneermeel, slagroom, ei, parmezaanse kaas, oregano en basilicum. Doe dit gewoon met je handen. Is het gehakt te nat en blijft het niet goed plakken aan elkaar voeg nog wat paneermeel toe. Rol mini gehaktballetjes van het gehakt mengsel en zet deze minimaal 30 minuten in de koelkast om wat steviger te worden. |
2
Done
|
Verhit 1 etlp olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes rond om goudbruin en gaar. Afhankelijk van de grote 5-10 minuten. Haal de gehaktballen uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. |
3
Done
|
PastaBreng een pan water aan de kook (met een klein snufje zout) en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (al dente). Giet de spaghetti af en doe ze terug in de pan met de deksel op de pan. |
4
Done
|
SausWas de wortels en tomaten. Rasp de wortels indien nodig. Snij beide in kleine blokjes. Doe 1 etlp olie in de pan en bak de wortels 5 minuten. Voeg de tomatenpuree en tomaten toe en laat dit 5 minuten pruttelen. Voeg de gehakt ballen toe aan de saus. |
5
Done
|
Verdeel de spaghetti over de borden en doe daar op de saus met gehaktballen. Optie: garneer met wat parmezaanse kaas TIP! |