250 gram Spinazie (Diepvries) | |
1 Spaghetti Pompoen | |
100 gram geraspte mozarella | |
150 gram geraspte belegen kaas | |
100 gram ricotta | |
1 theelepel tijm | |
125 ml kookroom | |
aluminium folie | |
zout en peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Dat ik gek ben op pompoen mag inmiddels met alle pompoenrecepten deze maand wel duidelijk zijn. Niet mijn hele gezin is overigens fan van pompoen. Mijn man is er namelijk niet helemaal fan van, maar dat houdt mij niet tegen om toch nieuwe pompoenrecepten te testen bij mijn gezin. Over het algemeen gebruik ik veel de gewone oranje pompoen en de flespompoen. Een pompoen waar ik al heel lang mee aan de slag wil is de spaghetti pompoen, die zo heet vanwege zijn slierderige structuur. De spaghetti pompoen kan je zo maken dat je er groente spaghetti van maakt, maar je kunt hem ook vullen. Precies dat gesloot ik te doen. Ik vulde mijn spaghetti pompoen met een spinazie ricotta vulling. Een soort gelijke vulling als ik gebruikte voor de 3 kazen gevulde pasta schelpen.
Het recept is een prima gerecht op zich, eventueel met een salade er nog bij. Ik besloot er echter een pastasaus van te maken en er dus nog penne pasta bij te koken. Wat vond de man? Ik denk dat dit zijn favoriete pompoen recept op dit moment is en tevens die van mijn zoon. Die vond het zo lekker dat hij de volgende dag alle leftovers op at na school!
Maak je het recept en deel je een foto op Social Media? Vergeet niet @kidshoekje en #kidshoekje toe te voegen. Zo zie ik de post ook, en dat vind ik onwijs leuk!
1
Done
|
Verwarm de oven op 220 graden. | Zet een ovenschaal groot genoeg voor twee halve pompoenen klaar. | |
2
Done
|
Ontdooi de spinazie: Doe het heel even in een pan op het fornuis. Als de spinazie helemaal ontdooit is, maar niet warm, haal de pan van het fornuis (4 minuten). | Doe de spinazie in een schone theedoek boven een kom. | Knijp de vocht uit de spinazie boven de kom.| |
3
Done
|
Halveer de pompoen en verwijder de zaden. | Leg de pompoen in de ovenschaal. | Bestrooi wat zout en peper over de pompoen helften. | Verdeel 50 gram belegen geraspte kaas over de pompoenen. | |
4
Done
|
In een kom meng de spinazie, kookroom, ricotta, 50 gram mozzarella, 50 gram belegen kaas, tijm en een snufje zout. | Roer alles goed door elkaar. | Vul de pompoenen met de spinazie ricotta vulling. | Strooi de overige mozzarella en belegen kaas over de pompoenen. | |
5
Done
|
Doe een groot stuk aluminium folie over de pompoenen. | Zet de pompoenen met folie voor 30 minuten in de oven. | Haal de folie van de pompoen en laat de pompoenen nog eens 20 minuten in de oven. | Haal de pompoen uit de oven en trek met een vork de pompoen spaghetti slierten los. Serveer eventueel met pasta of een salade. |