Pompoen Spinazie Risotto

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 sjalotte
2 eetlepels Olijfolie
300 gram risotto
500 gram pompoen puree
2 groente bouillonblokje
1 liter water
300 gram spinazie
10 gram + extra parmezaan
50 gram pompoenblokjes uit de diepvries (OPTIONEEL)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Pompoen Spinazie Risotto

De trouwe Kidshoekje.nl volgers weten misschien dat er al een pompoen risotto recept op de blog staat. Waarom dan nog een pompoen risotto recept? Het komt heel vaak voor dat ik een onwijs goed idee denk te hebben voor een recept, het al kook, het fotografeer en dan als ik het online wil zetten. Er achter kom dat ik dat recept allang op de blog heb staan. Nu had ik het geluk dat er nog geen pompoen spinazie risotto online stond, een recept waar mijn kinderen heerlijk van hebben gesmuld en net even anders is dan de andere risotto. Ik besloot daarom gewoon ook dit recept te delen, want het is absoluut een nieuwe pompoen favoriet.

Door de risotto zit pompoenpuree en spinazie, maar je kunt er als je wilt ook nog blokjes pompoen doorheen doen. Dit is geheel optioneel. Je kunt hiervoor verse of diepvries pompoen blokjes gebruiken. Kook de pompoenblokjes in de bouillon voor 15-20 minuten. Roer de blokjes door de risotto nadat je de parmezaan hebt toegevoegd.

 


Maak je dit recept en deel je het op Social Media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te gebruiken. Als ik de post zie, vind ik dat onwijs leuk!

Steps

1
Done

Voorbereiding

Pel en snipper de ui. | Was de spinazie en snij in reepjes. |

Breng een pan met water aan de kook met de twee bouillonblokjes. | Laat de pan pruttelen tot de bouillonblokjes zijn opgelost. | *Wil je blokjes pompoen toevoegen, dan kun je deze in de bouillon koken.

2
Done

Risotto

Verhit de olie in een grote pan. | Fruit de ui tot glazig. | Roer de risotto door de olie tot deze glazig worden. | Roer de pompoenpuree door de risotto rijst voor 1 minuut. | Voeg een grote soeplepel bouillon toe. Roer regelmatig in de pan tot de bouillon is opgenomen. | Blijf dit herhalen tot de bouillon op is en de risotto gaar is (duurt ongeveer 20 minuten).| Indien de bouillon op is, kun je gewoon wat water toevoegen.

3
Done

Als de risotto gaar is. Voeg de spinazie toe en roer deze door de risotto. | Haal de pan van het fornuis als de spinazie is geslonken en roer de geraspte Parmezaan door de risotto. | Serveer direct.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Spaghetti Pompoen met Spinazie Ricotta - Kidshoekje
previous
Spaghetti Pompoen met Spinazie Ricotta Vulling
Pompoen Smoothie - Kidshoekje.nl
next
Pompoen Smoothie

Add Your Comment