Pompoen Risotto

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 liter water
2 groente bouillonblokje
1/2 rode ui
300 gram risotto rijst
1/2 tlp kurkuma
500 gram pompoenpuree
olijfolie
zout en peper
cayenne (optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

10 maanden

Directions

Pompoen Risotto

Mijn favoriete seizoen is het seizoen van de pompoen. Als mama wordt ik blij van een pumpkin spice latte (recept vind je op mijn andere blog). Voor mijn kids en mijn gezin bedenk ik andere gerechten. Vaak met pompoenpuree in de hoofdrol. Een paar weken terug besloot ik eens pompoen risotto te maken. Iets waar mijn hele gezin gek op is.

Risotto kun je uiteraard met vlees, vis of kip eten, maar wij eten het over algemeen vegetarisch. Waarom ook niet? Een keer per week eten wij minstens bewust vegetarisch. Is jouw gezin vegan, dan zou je dit gerecht zelfs zonder kaas kunnen maken. Even lekker.

Mijn man ik en geven het gerecht ook altijd nog wat spice na dat wij de borden voor de kinderen op scheppen. Ik voeg er vaak nog wat cayenne peper aan toe. Erg lekker!

Wat is jouw favoriete risotto gerecht?


Babyvoeding | Vanaf 10 maanden. Schep eventueel op voor je de kaas erbij doet.


Maak je een van babyvoeding recepten en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind! 

Steps

1
Done

Pompoenpuree

Schil de pompoen. | Snij de pompoen in blokjes. | Kook of stoom de pompoen 20 minuten. | Bewaar 2 etlp kookvocht en giet de rest af. | Pureer de pompoen met de kookvocht.

2
Done

Pel en snipper de ui. |
Breng één liter water aan de kook in een pan met de bouillonblokjes. | Zodra de bouillonblokjes zijn opgelost haal de pan van het vuur. |

3
Done

Verhit 2 etlp olijfolie in een grote kookpan. | Fruit de uien tot deze glazig zijn. (3 minuten) | Voeg de risotto rijst en de kurkuma toe en bak deze mee tot het glazig is. | Roer de pompoen erdoor en voeg vervolgens per soeplepel de bouillon toe. Roer in de pan tot de bouillon is opgenomen. | Blijf dit herhalen tot de bouillon op is en de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. | Ben je nog niet tevreden voeg eventueel wat extra water toe.

4
Done

Haal de pan van het fornuis en roer de geraspte Parmezaan erdoor heen. |

[Optioneel: Schep eventueel op voor de kinderen en roer nog wat cayenne door de risotto. Dit kun je ook per bord doen. ]

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Gnocchi met Pompoensaus & Spinazie | Babies Kitchen
previous
Gnocchi met Pompoensaus & Spinazie
groene baby stamppot recept| Babies Kitchen
next
Groene Baby Stamppot

Add Your Comment