Directions
Sticky Toffee Pudding (+ Karamelsaus)
Tijdens mijn zwangerschap van Logan, kon ik geen zoete dingen zien of ik werd al misselijk. Bij Parker was dat een ander geval. Tijdens het boodschappen doen, vooral met honger, kwamen er dan wel eens een combinatie van ingrediënten op de band waarbij je de vraag kunt stellen: wat ga je er mee doen? Tijdens mijn zwangerschap ontdekte ik bijvoorbeeld weer op eens dadels en die zijn natuurlijk alleen echt lekker als ze zacht zijn. Maar wat doe je er mee als ze dat juist niet meer zijn. Ik heb het recept voor jouw waar ik mijn zoete cravings tijdens de zwangerschap goed mee door kwam: Sticky Toffee Pudding!
De eerste keer dat ik echt goede sticky toffee pudding at was in Australië. Het is dan ook een echt brits gerecht, wat ook in Australië immens populair is. Het is een echt comfort food dessert, wat onwijs rijk is aan toffee smaak en waar ik niet van kan stoppen met eten. I love it! En laat dit heerlijke dessert nou net gemaakt worden met dadels. De cake op zich, is heel erg lekker maar die plakkerige karamelsaus maakt het natuurlijk wel echt af.
Het recept voor de karamelsaus staat in het sticky toffee pudding recept. Je kunt het echter ook gewoon los maken voor bijvoorbeeld over vanille ijs of bij je pannenkoeken. Een recept dat als je eenmaal een potje hebt gemaakt, je niet meer zonder kan!
Recepthoekje 12-06-2018
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een bakblik in met boter of bakspray.| |
2
Done
|
Kook 225 ml water. | Doe de dadels (zonder pit) in een kom en schenk het gekookte water eroverheen. | Laat dit minimaal 5 minuten weken.| |
3
Done
|
In een grote kom mix 150 gram suiker en 75 gram boter tot een luchtig en kruimige substantie. | Mix de eieren er doorheen. | |
4
Done
|
Haal de dadels uit het water, maar bewaar het water wel. | Snijd de dadels fijn.| Voeg de dadels en het het water (225 ml) toe aan het suikermengsel. | |
5
Done
|
In een kom roer het bloem, baking soda, bakpoeder en een snufje zout door elkaar. | Voeg het bloemmengsel toe aan het suikermengsel. | Mix alles tot een glad beslag. | |
6
Done
|
Schenk het beslag in de bakvorm. | Zet de bakvorm in de oven voor 30-35 minuten. |
7
Done
|
KaramelsausNeem een steelpannetje en doe hier 100 gram boter, 200 gram suiker, een zout en de slagroom in. | Laat de boter op een laag vuur smelten in de pan. Roer eventueel om verbranding te voorkomen. | Laat de saus vervolgens op een laag vuur zachtjes inkoken (10-15 minuten). |
8
Done
|
Haal de cake uit de oven en giet 1/4 van de karamelsaus over de cake. Doe dit na 5 minuten nog één keer. | Schenk de rest van de saus in een kommetje of potje om af te laten koelen voor later gebruik bij het serveren. |