• Home
  • Ontbijt
  • Tropische Wentelteefjes met Kokos en Ananassaus. Perfect voor het Weekend

Tropische Wentelteefjes met Kokos en Ananassaus. Perfect voor het Weekend

0 0
Tropische Wentelteefjes met Kokos en Ananassaus. Perfect voor het Weekend

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Wentelteefjes
3 eieren
100 ml melk (plantaardig)
1/2 eetlepel vanille extract
8 sneetjes (oud) witbrood
1 eetlepel zonnebloemolie
20 gram + extra ongezouten boter
Tropische ananassaus
55 gram ongezouten boter
2 eetlepels karnemelk
80 gram kristalsuiker
1/2 theelepel baking soda
1 eetlepel ananassap
geraspte kokos

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Tropische Wentelteefjes

Een echte traktatie vind ik het: op zondagochtend wentelteefjes (French Toast) maken voor het ontbijt. Meestal doe ik dit als ik oud wit brood in huis heb. Dan is het echt mijn go-to ontbijtje (of lunch!) voor in het weekend. Het is zó makkelijk om te maken én een feestje op je bord.

Laatst had ik weer wat oud brood liggen en kreeg ik zin om een nieuw recept te proberen. In mijn keukenkastje vond ik nog wat kokosrasp en zo ontstond het idee: tropische wentelteefjes! Heerlijke donut-achtige wentelteefjes met een warme, tropische ananassaus en een beetje kokos om het af te maken. Tropische wentelteefjes zijn écht een next-level variant. Denk: special edition ontbijt, lunch óf zelfs een leuk dessert!

Perfect dus voor een luie zondag met de kids of als verrassend brunchgerecht.

Tropische Wentelteefjes met kokos - Kidshoekje.nl

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Kan ik ook vers brood gebruiken in plaats van oud brood?
Ja dat kan, maar oud brood neemt het eimengsel beter op. Laat vers brood eventueel eerst wat uitdrogen.

Is dit recept geschikt voor kinderen?
Absoluut! Het is zoet, zacht en makkelijk te eten. Ik denk dat geen een kind dit recept zal afslaan.

Kan ik de ananassaus van tevoren maken?
Ja, je kunt de saus tot 2 dagen van tevoren maken en even opwarmen voor gebruik.

Kan ik dit recept ook lactosevrij maken?
Ja, gebruik plantaardige melk en lactosevrije boter.

 


Cover afbeelding gemaakt met AI

Steps

1
Done

Tropische Saus

Doe de boter, karnemelk en suiker in een klein steelpannetje. | Zet het pannetje op middelhoog vuur en roer tot de suiker en boter helemaal gesmolten zijn. | Haal van het vuur, voeg de baking soda en het ananassap toe en roer goed door. ⚠️ Let op: de saus gaat een beetje schuimen door de baking soda dat hoort zo! | Laat de saus even staan terwijl je de wentelteefjes maakt.

2
Done

Wentelteefjes

Klop in een diepe kom de eieren los met de melk en vanille-extract.

3
Done

Snijd de sneetjes brood in reepjes of driehoeken, afhankelijk van wat je leuk vindt. |
Doop de stukjes brood één voor één in het mengsel, zodat ze goed volzuigen.

4
Done

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met de boter en zonnebloemolie. | Bak de wentelteefjes in porties aan beide kanten goudbruin (± 2–4 minuten per kant). Blijf erbij, ze kunnen snel te donker worden. Zet eventueel het vuur wat lager. | Leg de gebakken wentelteefjes op een bord.

5
Done

Schenk wat van de tropische ananassaus over de warme wentelteefjes. | Bestrooi met geraspte kokos.

Serveer direct, eventueel met vers fruit zoals mango of ananas voor een extra tropisch gevoel!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Mexicaanse Kip en Rijst Fajita’s Makkelijk & Lekker Gezinsrecept - Kidshoekje.nl
previous
Mexicaanse Kip en Rijst Fajita’s: Makkelijk & Lekker Gezinsrecept

Add Your Comment