Directions
Tropische Wentelteefjes
Een echte traktatie vind ik het: op zondagochtend wentelteefjes (French Toast) maken voor het ontbijt. Meestal doe ik dit als ik oud wit brood in huis heb. Dan is het echt mijn go-to ontbijtje (of lunch!) voor in het weekend. Het is zó makkelijk om te maken én een feestje op je bord.
Laatst had ik weer wat oud brood liggen en kreeg ik zin om een nieuw recept te proberen. In mijn keukenkastje vond ik nog wat kokosrasp en zo ontstond het idee: tropische wentelteefjes! Heerlijke donut-achtige wentelteefjes met een warme, tropische ananassaus en een beetje kokos om het af te maken. Tropische wentelteefjes zijn écht een next-level variant. Denk: special edition ontbijt, lunch óf zelfs een leuk dessert!
Perfect dus voor een luie zondag met de kids of als verrassend brunchgerecht.
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Kan ik ook vers brood gebruiken in plaats van oud brood?
Ja dat kan, maar oud brood neemt het eimengsel beter op. Laat vers brood eventueel eerst wat uitdrogen.
Is dit recept geschikt voor kinderen?
Absoluut! Het is zoet, zacht en makkelijk te eten. Ik denk dat geen een kind dit recept zal afslaan.
Kan ik de ananassaus van tevoren maken?
Ja, je kunt de saus tot 2 dagen van tevoren maken en even opwarmen voor gebruik.
Kan ik dit recept ook lactosevrij maken?
Ja, gebruik plantaardige melk en lactosevrije boter.
Cover afbeelding gemaakt met AI
Steps
1
Done
|
Tropische SausDoe de boter, karnemelk en suiker in een klein steelpannetje. | Zet het pannetje op middelhoog vuur en roer tot de suiker en boter helemaal gesmolten zijn. | Haal van het vuur, voeg de baking soda en het ananassap toe en roer goed door. ⚠️ Let op: de saus gaat een beetje schuimen door de baking soda dat hoort zo! | Laat de saus even staan terwijl je de wentelteefjes maakt. |
2
Done
|
WentelteefjesKlop in een diepe kom de eieren los met de melk en vanille-extract. |
3
Done
|
Snijd de sneetjes brood in reepjes of driehoeken, afhankelijk van wat je leuk vindt. | |
4
Done
|
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met de boter en zonnebloemolie. | Bak de wentelteefjes in porties aan beide kanten goudbruin (± 2–4 minuten per kant). Blijf erbij, ze kunnen snel te donker worden. Zet eventueel het vuur wat lager. | Leg de gebakken wentelteefjes op een bord. |
5
Done
|
Schenk wat van de tropische ananassaus over de warme wentelteefjes. | Bestrooi met geraspte kokos. Serveer direct, eventueel met vers fruit zoals mango of ananas voor een extra tropisch gevoel! |