Directions
Een van mijn favoriete rijstgerechten voor een doordeweekse dag is vegetarische gebakken rijst. Het is makkelijk te maken in een wok en je kunt er lekker veel groenten in verwerken.
Vegetarische Gebakken Rijst
Hoe vaak eet jij rijst? Wij zeker wel een keer in de week. Soms is het simpele witte rijst, andere keren bloemkoolrijst maar het lekkerste vind ik misschien wel gebakken rijst. Er zit meer smaak aan en je kunt er allerlei groenten in verwerken. Gebakken rijst kan ik zo eten, maar meestal maak ik er nog wat bij zoals bijvoorbeeld gegrilde kip met cajun kruiden. Voor mijn zoon maak ik er altijd nog een omeletten bij. Hij is namelijk niet zo van het vlees. Met een ei erbij weet ik in elk geval altijd dat hij wat proteïne ook binnen krijgt.
Het mooie van dit gerecht is dat de kliekjes de volgende dag ook nog erg lekker zijn. Wij maken soms zelfs wat extra zodat wij voor de lunch wat leftovers hebben.
Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 28-08-2019)
Steps
1
Done
|
Pel en snipper de ui en knoflook. | Was de paprika. Verwijder de steel en zaadlijst. Snij de paprika in blokjes. | Schil de wortel en snij in kleine blokjes. |
2
Done
|
Verhit een eetlepel olie in een wokpan. | Fruit de ui 2 minuten. | Voeg de wortel, paprika, gember en knoflook toe en bak deze 4 minuten mee.| Voeg dan de rijst toe. Bak de rijst 10 minuten mee zodat het een beetje kleur krijgt. Vergeet niet af en toe te roeren | |
3
Done
|
Voeg de doperwten, sojasaus en ketjap toe en roer alles door elkaar. Laat nog 5 minuten staan tot doperwten warm zijn. | Serveer! |