Kip Kokossoep

0 0
Kip Kokossoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 bouillonblokje (kip)
350 gram kipfilet
1 citroengras
5 cm gember
2 tenen knoflook
500 ml kokosmelk
1 Spaanse peper
200 gram wortel
150 gram doperwten (diepvries)
5 lente ui
2 limoen
1 theelepel suiker
zout
peper
olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kip Kokossoep

Met Marcel heb ik de regel, dat ik pas een nieuw kookboek mag kopen als ik uit alle andere die ik heb, gekookt hebt. Nou zeg ik al meteen ‘eigenlijk’ want mijn koopverslaving is kookboeken en als ik er een echt graag wil koop ik die gewoon. Een kookboek wat al enige tijd op mijn verlanglijst stond was die van Lorraine Pascale ‘Fast, Fresh & Easy’. Ik heb wel eens haar kookprogramma op tv gezien en was erg geïntrigeerd door haar boek. Al ben ik al snel blij als ik easy in de titel van een kookboek zie staan.

Smulweb.nl gaf op Facebook wat kookboeken weg en ik besloot een reactie te plaatsen. Tot mijn grote vreugde was ik een van de gelukkigen en ontving ik het boek van Lorraine Pascale. Een prachtig boek vol heerlijke gezonde recepten, die erg makkelijk zijn. Recepten vol met smaak en die maar 30-40 minuten tijd kosten.

Wij zijn inmiddels echt fan en ik besloot voor dinsdag soepdag haar Thaise kippensoep met kokosmelk en gember te proberen of zoals ik het simpel noem kip kokossoep. Zelf heb ik er wel wat ingrediënten uitgelaten, ik had bijvoorbeeld geen vissaus in huis en serveerde ik er nog sambal bij om de zoet soep wat meer in balans te brengen.

 

Deze post bevat affiliate links


*Het recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 18-02-2015)

Steps

1
Done

Voorbereiding

Maak de citroengras schoon: Haal het buitenste deel eraf en snij het witte deel fijn. | Schil de gember en hak of rasp de gember fijn. | Rasp de wortels en snijd in plakjes. | Verwijder de buitenste laag van de lente ui, snijd de kont af en snijd de rest in ringen. | Was de Spaanse peper, verwijder steel en zaadlijst. Snijd de peper klein. |

2
Done

Soeppan

Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. | Voeg de citroengras, gember en geperste knoflook toe aan de pan en roer goed door de olie. (3 minuten)

3
Done

Voeg de wortels en de doperwten toe aan de soeppan en bak ze mee voor 3 minuten. | Verkruimel het bouillonblokje over de groente. | Voeg de kokosmelk en 350 ml water toe aan de groente en breng dit aan de kook.

4
Done

Snijd de kip in kleine blokjes. | Voeg de kip en de Spaanse peper toe aan de soep. | Draai het vuur lager en laat de soep 8 minuten pruttelen tot de kip gaar is. |

5
Done

Zodra de kip gaar is, voeg de lente-uien, limoen sap en suiker toe. Roer goed door en laat dit nog een minuut staan. |
Breng de soep op smaak met zout en peper. | Serveer direct eventueel met wat samal erbij.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Warme Kipsalade met Bloemkoolrijst - Kidshoekje.nl
previous
Warme Kip salade met Bloemkoolrijst
Vegetarische Gebakken Rijst - Kidshoekje.nl
next
Vegetarische Gebakken Rijst

Add Your Comment