Vegetarische Kerrie Bloemkoolschotel

2 3

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
1 bloemkool
175 - 200 gram vega gehakt
200 ml kookroom (plantaardig)
1 bouillonblokje (groente)
3 theelepels kerrie poeder
1/2 theelepel peterselie (gedroogd)
2 eetlepels olie
100 gram geraspte kaas
zout en peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Vegetarische Kerrie Bloemkoolschotel

Heel soms wil ik nog wel eens pakjes-en-zakjes uit de supermarkt kopen om mee te koken. Pure luiheid en na het maken en eten denk ik vaak. ZOUT! dat kan ik gewoon beter zelf maken. Een zo’n gerecht is prei-kerrie schotel met aardappelschijfjes. Prei? Maar dit gerecht heet toch vegetarische kerrie BLOEMKOOLschotel? Klopt! Want ik had zo bedacht bloemkool en kerrie werken heel goed samen, dus waarom niet een ovenschotel maken zoals mijn prei-kerrie schotel, maar dan vegetarisch en met bloemkool.

Het gerecht is daarnaast super simpel om zelf te maken. Het is 10 minuten voorbereiding en de rest van het werk doet de oven. Altijd fijn met rond rennende kinderen. Je zou zelfs het gerecht al kunnen voorbereiden (meal preppen), in de koelkast bewaren en dan half uur voor het eten in de oven doen.

Voor het vegetarische gehakt gebruikte ik, die van Vivera.

 

IK WIL VLEES!

Daar ben je natuurlijk helemaal vrij in en in sommige gevallen is vlees soms ook goedkoper dan het plantaardige alternatief. Je kunt dit gerecht ook prima met runder, varkens of half-om-half gehakt maken. Let wel op dat je het vlees langer moet rullen tot deze gaar is.

 


Juist op zoek naar nog meer vegetarische inspiratie, die kinderen ook lekker vinden? Klik hier

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 220 graden. | Vet een ovenschaal in met olie of boter.| Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem.

2
Done

Snij de bloemkool in kleine roosjes. | Doe de bloemkool in een pan met water en breng dit aan de kook. Kook de bloemkool 8 minuten. |

3
Done

Verhit een eetlepel olie in een hapjes pan. Rul het gehakt met 1,5 theelepel kerrie en snufje zout en peper. | Bak het 6 minuten. | Voeg de bloemkool toe en roer deze erdoorheen. | Dek af met de overige aardappelschijfjes.

4
Done

Breng 300 ml water met een bouillonblokje aan de kook. | Roer de kookroom door de bouillon met een theelepel kerriepoeder en peterselie. | Giet over de aardappelschijfjes. | Maak af met geraspte kaas.

5
Done

Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten. | Laat de schotel even afkoelen voor je serveert.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Vegetarische Turkse Pizza recept van Kidshoekje.nl
previous
(Vegetarische) Turkse Pizza
Snelle Bieslook-Knoflookboter - Kidshoekje.nl
next
Bieslook-Knoflookboter

Add Your Comment