500 gram aardappelschijfjes (voorgekookt) | |
1 bloemkool | |
175 - 200 gram vega gehakt | |
200 ml kookroom (plantaardig) | |
1 bouillonblokje (groente) | |
3 theelepels kerrie poeder | |
1/2 theelepel peterselie (gedroogd) | |
2 eetlepels olie | |
100 gram geraspte kaas | |
zout en peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Heel soms wil ik nog wel eens pakjes-en-zakjes uit de supermarkt kopen om mee te koken. Pure luiheid en na het maken en eten denk ik vaak. ZOUT! dat kan ik gewoon beter zelf maken. Een zo’n gerecht is prei-kerrie schotel met aardappelschijfjes. Prei? Maar dit gerecht heet toch vegetarische kerrie BLOEMKOOLschotel? Klopt! Want ik had zo bedacht bloemkool en kerrie werken heel goed samen, dus waarom niet een ovenschotel maken zoals mijn prei-kerrie schotel, maar dan vegetarisch en met bloemkool.
Het gerecht is daarnaast super simpel om zelf te maken. Het is 10 minuten voorbereiding en de rest van het werk doet de oven. Altijd fijn met rond rennende kinderen. Je zou zelfs het gerecht al kunnen voorbereiden (meal preppen), in de koelkast bewaren en dan half uur voor het eten in de oven doen.
Voor het vegetarische gehakt gebruikte ik, die van Vivera.
Daar ben je natuurlijk helemaal vrij in en in sommige gevallen is vlees soms ook goedkoper dan het plantaardige alternatief. Je kunt dit gerecht ook prima met runder, varkens of half-om-half gehakt maken. Let wel op dat je het vlees langer moet rullen tot deze gaar is.
Juist op zoek naar nog meer vegetarische inspiratie, die kinderen ook lekker vinden? Klik hier
1
Done
|
Verwarm de oven op 220 graden. | Vet een ovenschaal in met olie of boter.| Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. |
2
Done
|
Snij de bloemkool in kleine roosjes. | Doe de bloemkool in een pan met water en breng dit aan de kook. Kook de bloemkool 8 minuten. | |
3
Done
|
Verhit een eetlepel olie in een hapjes pan. Rul het gehakt met 1,5 theelepel kerrie en snufje zout en peper. | Bak het 6 minuten. | Voeg de bloemkool toe en roer deze erdoorheen. | Dek af met de overige aardappelschijfjes. |
4
Done
|
Breng 300 ml water met een bouillonblokje aan de kook. | Roer de kookroom door de bouillon met een theelepel kerriepoeder en peterselie. | Giet over de aardappelschijfjes. | Maak af met geraspte kaas. |
5
Done
|
Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten. | Laat de schotel even afkoelen voor je serveert. |