300 gram spaghetti | |
300 gram (vegetarisch) gehakt | |
15 gram taco kruiden | |
1 courgette | |
1/2 ui | |
400 gram tomaten blokjes (blik) | |
1 tomaat | |
50 ml (eventueel meer) water | |
150 gram cheddar (geraspt) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ik hoor je denken dit is een vreemde combo, maar geloof me dit fusian gerecht werkt heel goed. Sinds we bijna geen vlees meer eten, ben ik steeds meer op zoek naar nieuwe pasta gerechten in plaats van de standaard spaghetti bolognese die we heel vaak eten. Al is dat nog wel een van de vleesgerechten die ik soms nog wel eens maak. Zoekend op Pinterest naar nieuwe ideeën voor pasta gerechten zag ik het idee voor een Mexicaanse pasta. Eerder maakte ik al eens Taco Gnocchi schotel en zomers maak ik vaak avocado pastasalade, dus waarom zou een Taco spaghetti gerecht niet werken.
Om het gerecht vegetarisch voor ons te maken besloot ik de vegetarische gehakt van Vivera te gebruiken. Echter kun je dit gerecht ook prima met runder, vakers, kippen of half om half gehakt maken. Hieronder heb ik zowel de vegetarische als vlees bereiding omschreven. Wil je eens vegetarische gehakt proberen, dan is dit gerecht vol kruiden en saus jouw uitgewezen kans.
Voor vegetarische gehakt zou ik gaan voor die van Vivera of zelfs Pulled Oats, maar uiteraard ben je vrij in je eigen keuze. Dit zijn gewoon mijn favorieten qua smaak en structuur.
1
Done
|
Breng een pan met water en snufje zout aan de kook voor de pasta. | Voeg de spaghetti toe en bereid volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de spaghetti af. |
2
Done
|
Was de courgette en snij in blokjes. | Was de tomaat en snij in blokjes. | |
3
Done
|
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan of diepekoekenpan. | Fruit de ui in de olie tot deze glazig is. | Gebruik je gehakt: rul dan eerst het gehakt gaar en voeg dan de courgette toe en bak deze 5 minuten. // |
4
Done
|
Voeg de taco kruiden toe en roer deze door het gehakt. | Voeg de tomaten blokjes uit blik en verse toe aan het gehakt met 50 ml water. | Roer alles goed door elkaar en laat 5 minuten pruttelen. | |
5
Done
|
Voeg de spaghetti toe en 2/3 van de geraspte cheddar en roer alles door elkaar. | Serveer met de overige cheddar er overheen. |