4 Bloemtortilla's (groot) | |
250 gram (vegetarisch) gehakt | |
1 theelepel komijn (gemalen) | |
1 theelepel paprika poeder | |
30 gram walnoten | |
1 teen knoflook | |
2 eetlepels tomatenpuree | |
2 citroen | |
1 eetlepel olie | |
Vulling |
|
ijsbergsla | |
tomaat | |
komkommer | |
knoflooksaus | |
In huis |
|
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Maar wat is Turkse Pizza? Ik heb even kort gegoogled en de echte naam zou zijn ‘Lahmacun’ (correct me if i am wrong!) Het is een traditioneel Midden-Oosters gerecht. Het heeft een typisch pikante smaak (maar bij mij niet, want dan eten de kinderen het niet) en is gemaakt van deeg met een mengsel van pikante gehakt met daarbij: ui, tomaat, pepers en peterselie. In Nederland wordt het als wrap vaak verkocht met sla, komkommer en tomaat onder de noemer ‘Turkse Pizza’
Inmiddels heb ik diverse recepten voor Turkse Pizza voorbij zien komen en geprobeerd. Ik ga dan ook niet zeggen dat dit een recept is, wat enig sinds op een klassieke en originele Turkse Pizza lijkt. Daarvoor zou ik denk ik meer onderzoek moeten doen. Plus daarvoor zou ik ook de Pizza bodem zelf moeten maken. Bij ons thuis is er zelfs wel eens de discussie met mijn man over of er kebab of iets dergelijks in moet. Mijn Turkse pizza heeft dat niet gewoon het gehaktmengsel op de bodem en heel veel sla. Hij denkt daar anders over.
Inmiddels heb ik van alle recepten die ik wel eens heb gemaakt een eigen twist en ook nog eens vegetarisch. Maar uiteraard laat ik jouw hier compleet vrij in. Net zoals wat je in je pizza voor toppings doet!
Op zoek naar meer Pizza recepten? Klik hier
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. | Rul het gehakt gaar in de pan met het komijnpoeder, paprikapoeder en geperste knoflookteen. Doe er ook een snufje zout en peper bij. | Hak de walnoten fijn er roer deze door het gehakt. | Als het gehakt gaar is, roer de tomatenpuree en het sap van een citroen erdoorheen. | Haal de pan van het fornuis. |
3
Done
|
Leg 2 tortilla's op de bakplaat naast elkaar. | Verdeel de helft van het gehakt mengsel als een egale laag met een lepel over de 2 tortilla's heen. (Heb je nou kleinere tortilla's, zorg dan voor in elk geval een mooie laag. Niet te dik.) | Zet de pizza's 5 minuten in de oven. | Serveer direct |
4
Done
|
SaladeWas de sla en snij in reepjes. | Was de tomaat en snij in plakjes. | Was de komkommer en snij in plakjes. | Was de citroen en snij in partjes. | Serveer de salades en saus in aparte kommen zodat iedereen hun eigen pizza kan bekleden. |