Directions
Wortelsoep met munt
Er gaat niets boven een warme kom verse soep op een koude dag! De afgelopen weken was het flink fris in Nederland, en wat is er dan beter dan een zelfgemaakte soep? Al had ik stiekem gehoopt op wat sneeuw en schaatsplezier, de kou is in ieder geval een perfect excuus om de keuken in te duiken. Ik had een grote zak wortels in de aanbieding gekocht en besloot er een heerlijke wortelsoep met munt van te maken. Een verrassend frisse en romige combinatie, dankzij de toevoeging van kokosmelk.
Inmiddels heb ik al talloze variaties op wortelsoep gemaakt: met zoete aardappel, gember of linzen. Vaak kijk ik gewoon welke ingrediënten ik in huis heb en probeer ik nieuwe combinaties uit. Dit recept met wortel, munt en kokosmelk is absoluut een aanrader!
Veelgestelde vragen (FAQ)
Kan ik de munt vervangen door een ander kruid?
Je kunt heel goed een andere kruiden gebruiken denk aan basilicum, koriander of peterselie bijvoorbeeld.
Is deze soep geschikt voor baby’s en jonge kinderen?
Absoluut! Laat eventueel de munt achterwege als je kind daar niet van houdt.
Kan ik de soep invriezen?
Ja, je kunt de soep tot 3 maanden invriezen. Laat hem volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje.
Kan ik deze soep ook zonder staafmixer maken?
Ja, maar dan wordt hij minder glad. Je kunt de wortels wat fijner snijden en langer laten koken.
Welke bijgerechten passen goed bij deze soep?
Serveer met knapperig brood, croutons of een frisse salade.
©(2015-2025)Wendy Moedt. Afbeeldingen in deze blogpost zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Wendy Moedt. Wil je een afbeelding gebruiken? Neem dan contact op via kidshoekje@gmail.com
Steps
1
Done
|
Pel en snipper de ui. | Schil de gember en rasp deze. | Rasp de wortels en snijd in plakjes. |
2
Done
|
Smelt de boter in een soeppan. | Fruit de ui in de boter voor 4 minuten. | Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 3 minuten mee. | |
3
Done
|
Voeg de ui, gember en geperste knoflook toe aan de pan en laat dit voor 3 minuten staat tot de ui bruin wordt. Blijf geregeld roeren in de pan. |
4
Done
|
Voeg de wortels toe aan de pan en bak 4 minuten mee. | Verkruimel het bouillonblokje over de wortels. | Schenk 700 ml water bij de wortels en breng dit aan de kook. | Zet de kookplaat lager en laat de soep 20 minuten staan. | |
5
Done
|
Was de munt en haal de blaadjes van de steeltjes. | Voeg de munt toe aan de soep. | Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot hij helemaal glad is. | Breng de soep op smaak met zout en peper. |