100 gram havermout | |
100 gram pecannoten (of andere) | |
3 etlp kokosolie | |
4 etlp ahorn siroop (maple syrup) | |
1 tlp kaneel | |
50 gram rozijnen | |
1 etlp geraspte kokos | |
bakpapier | |
bakplaat |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ontbijt
Ik heb een nieuwe verslaving en Logan die geniet er ook van: zelfgemaakte granola. Een paar weken geleden probeerde een vriendin van mij het en toen ik het proefde dacht ik: Ja dat moet ik ook doen. Ik eet heel vaak granola, lekker door mijn favoriete kokosyoghurt. Maar ik heb echter nog altijd niet een granola gevonden die ik echt heel lekker vind. En als je het dan niet kunt vinden, dan moet je het zelf maak maken.
Het voordeel van zelfgemaakte granola is je weet precies wat er in gaat en je kan zelf bepalen wat er in gaat. Mijn favoriet is het onderstaande recept met pecannoten en kaneel. Je kunt echter de pecannoten ook vervangen door andere noten die jij lekker vind. Het zelf maken is super simpel en je bent nog geen 5 minuten bezig. Inmiddels maak ik elk weekend een batch en die geur mmm ik wou dat ik je daarmee alleen al kon overtuigen. Heerlijk!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
Smelt de kokosolie eventueel even in de magnetron 20 seconde. | Snij de noten grof. | In een kom meng de havermout, pecannoten, kokosolie, ahorn siroop en kaneel. Roer alles door elkaar en verdeel over de bakplaat. | Zet de bakplaat 10 minuten in de oven. | Haal de plaat uit de oven en voeg de kokosrasp toe. Roer alles goed om en zet terug in de oven voor nog 3-5 minuten. Let op dat het niet gaat verbranden.| Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de rozijnen over de bakplaat. | Laat de crusli compleet afkoelen. |