Zoete aardappel kroketjes uit de oven

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 gram zoete aardappel
20 gram Parmezaanse kaas
30 gram panko (Japanse broodkruimels) / paneermeel
1 ei

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Bijgerecht

Directions

Zoete aardappel kroketjes uit de oven

Onze kleine man heeft astma, waardoor wij regelmatig in het ziekenhuis op controle moeten. Na een controle, mekte de dokter op dat Logan niet veel was aangekomen in 5 maanden. Of hij wel goed eet? Uhm wie? Rupsje nooit genoeg hier? Logan die kan geen genoeg van eten krijgen en is daarnaast super actief. Ik maakte mij dus niet zoveel zorgen. Eenmaal thuis begon ik de voorbereiding voor het avond eten: zoete aardappel kroketjes uit de oven. Gezonde kroketjes die zo in uit het vuistje gegeten kunnen worden.

Normaal gesproken probeer ik foto’s van mijn recepten te maken als de kleine man zijn middag dutje doet. Echter was dat vandaag nog net niet mogelijk. Foto’s maken dus met ‘rupsje nooit genoeg’ erbij! Juist, ik dacht meteen: Hoezo eet mijn kind wel genoeg? Ik moest hem tegen houden om niet alle zoete aardappel kroketjes op te eten om nog een foto te kunnen maken!

babies kitchen achter de schermen zoete aardappel kroketjes

De zoete aardappel kroketjes uit de oven zijn dus goed in de smaak gevallen en tevens lekker voor het hele gezin.

Steps

1
Done

Schil de zoete aardappels en snijd ze in gelijke stukken.

Breng een pan water met de zoete aardappels aan de kook en laat de aardappels in 20 minuten zacht en gaar worden.

Giet de aardappels af en pureer. Laat ze iets afkoelen.

2
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

3
Done

Rasp de Parmezaanse kaas.

Split het ei en meng het eigeel met de iets afgekoelde zoete aardappels, panko en Parmezaanse kaas. Roer alles goed door elkaar.

4
Done

Rol het deeg in je handen als balletje en wrijf ze vervolgens dat het wat langwerpig wordt. Als een kleine kroket. Let de zoete aardappel kroketjes op de beklede bakplaat.

Zet de bakplaat 10 minuten in de oven. Draai de zoete aardappel kroketjes voorzichtig om en zet ze nog eens 10-15 minuten in de oven tot ze rond om goudbruin en iets krokant zijn.

5
Done

Serveer direct of laat iets afkoelen.

6
Done

Bewaren

- koelkast: 2 dagen
- vriezer: 2 maanden

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

zoete aardappel rosti
previous
Zoete aardappel rösti
zoete aardappel met witte bonen
next
Zoete aardappel met witte bonen

Add Your Comment