45 gram havermout | |
110 gram bloem (volkoren of patent) | |
1 1/2 tlp bakpoeder | |
2 tlp kaneel | |
snufje zout | |
115 ml melk | |
1 ei | |
80 ml yoghurt (lactose vrij) | |
2 etlp kokosolie (of zonnebloem) | |
100 gram zoete aardappel puree | |
Bakspray of olie | |
6 st Aardbeien (optioneel) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
9+ maanden
Zoete aardappel wafels, dat klinkt toch lekker en gezond? Het recept stond al een tijdje op mijn ‘must make/bake-lijst’. Ik heb een lijst waar op dingen staan die ik graag een keer wil maken, proberen of waarmee ik wel wil mee experimenteren. De zoeter aardappel wafels van de babyfoodblog: Baby Foode stond hoog op mijn lijst. Nu de kleine 9 maanden is en al zeven tandjes heeft (hij is snel), vindt hij het geweldig om zelf dingen te kunnen pakken en in zijn mond te doen. We waren klaar voor een nieuw ontbijt/snack avontuur en zondag ochtend had ik besloten we maken zoete aardappel wafels met aardbeiencompot!
Voor het eerste jaar van onze kleine vindt ik het heel belangrijk om bewust te zijn welke ingrediënten er wel en niet in zijn eten gaat. Ik vindt het bijvoorbeeld niet nodig dat hij al suiker, zout of zuivel in zijn eten krijgt. Wat er voor zorgt dat ik zijn hapjes af en toe Baby Proof maakt. Het recept van Baby Foode maakte ik ook wat meer baby proof, door alleen pure ingrediënten te gebruiken, geen suikers of suiker vervangers. Zoete aardappel is al zoet genoeg en serveer je het met wat gepureerde aardbeien dan is het een heerlijk zoet maar gezond en verantwoord feest.
1
Done
|
Zoete aardappel pureeSchil de zoete aardappel en snij deze in blokjes. Stoom of kook de aardappel 20 minuten. |
2
Done
|
Maal de havermout zo fijn mogelijk in een keukenmachine. In een kom meng de havermout, bloem, bakpoeder, kaneel en zout goed door elkaar. |
3
Done
|
Smelt de kokosolie in de magnetron (ongeveer 30 sec) Voeg de kokosolie, melk, ei, yoghurt en zoete aardappel puree toe aan het bloem mengsel. En meng alles goed door elkaar (gebruik een handmixer of garde). |
4
Done
|
Zet het wafelijzer aan en vet deze in met bakspray of olie. Als de wafelijzer heet is doe 1,5 eetlepel van het wafelbeslag erop. Bak de wafels volgens de beschrijving van de machine. Bij ons moesten ze er ongeveer 3-5 minuten in. Haal de wafels als ze goudbruin zijn van de wafelijzer en leg ze op een bord. |
5
Done
|
(Optioneel) |
6
Done
|
***Wafels zijn 5 dagen in de koelkast te bewaren en 3 maanden in de vriezer. |